Naše produkty

Nejprodávanější

Chilli Thai Hot Culinary - Capsicum annuum - osivo chilli - 6 ks

1003549

Nové

Chilli Thai Hot Culinary je kompaktní odrůda vhodná k pěstování v květináči. Odrůda je hojně využívaná hlavně v kuchyni, je ideální pro pěstování doma na okenním parapetu.

Plody mají silnější aroma, střední pálivosti. Plody jsou dlouhé cca 7 cm a do šířky 2 cm.

Rostlina dosahuje výšky 50–70 cm, dle vegetačních podmínek.

Pálivost: 25 000–40 000 SHU jednotek

Více informací

58 Kčs DPH

Skladem

- +

 
Návod

Jak si vypěstovat chilli ze semínka?

Výsev semen je možné provádět celoročně (při pěstování za oknem), s předpěstováním lze začít již v únoru, březnu, rostlina bude plodící přibližně za 6–9 měsíců, proto je třeba s předpěstováním začít včas.

Klíčení obvykle trvá 2–3 týdny, u některých odrůd však může trvat až 6 týdnů. Doporučená teplota při klíčení je 24–32 °C dle odrůdy. Teplota musí být konstantní, proto nedoporučujeme rostliny pěstovat na okenním parapetu. Rostlinám zajistíme dostatek světla.

Půda by měla být výživná a stále vlažná, s častým přihnojením; používáme propustný substrát speciálně určený pro pěstování chilli vždy předem spařený. Semena sázíme do hloubky 0,3 cm. Pozor na přemokření půdy, ta rostlinám nesvědčí.

V období dozrávání je vhodné zálivku omezit, dosáhneme vyšší pálivosti plodů a zamezilo se jejich popraskání.

Výsadba ven je vhodná v druhé půli května po skončení ranních mrazíků. Stanoviště volíme slunečné, chráněné před větrem.

Půda by měla být hlinitopísčitá, humózní a provzdušněná.

 
Detailní informace
Výsev:Únor, Březen
Výška:40 - 60 cm, 60 - 80 cm
Stanoviště:Slunečné
Barva plodůčervená
Pálivost paprikStředně pálivé
Možnosti pěstováníDoma, Venku
MrazuvzdornostNe

Související produkty

18 dalších produktů ve stejné kategorii:

Posledně prohlédnuté

Menu