Kategorie
- Rajčata
- Papriky a chilli
- Zelenina a ovoceSemínka 1000 odrůd skladem
- Okrasné rostlinyČerstvé hlízy a cibulky jarních cibulovin!
- Sadba zeleninyČerstvé sazečky právě skladem!
- BIO kvalita
- Travní a luční směsi
- Léčivky a koření
- Klíčky a microgreen
- Exotické rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keře
- Pomůcky k pěstování
- Substráty, hnojiva a postřiky
- Knihy
- Dárkové balíčky a poukázky
Artyčok - Cynara scolymus - prostokořenná...
Rybíz červený - Ribes sylvestre - protokořenná...
Borůvka americká modrá - Vaccinium corymbosum -...
Chilli Kajenský pepř zlatý - Capsicum annuum - osivo chilli - 6 ks
Chilli Kajenský pepř zlatý má plody citrónově žluté barvy. Plody jsou lehce zakřivené a 10 cm dlouhé.
Výhodou je jejich dlouhodobá skladovatelnost v čerstvém stavu. Je však možné je také sušit či nakládat.
Kajenský pepř se vyznačuje léčivými účinky. Podporuje trávení a působí antibakteriálně.
Doba zrání je asi 90 dní.
Pálivost: 30 000–50 00 SHU jednotek
Jak si vypěstovat chilli ze semínka?
Výsev semen je možné provádět celoročně (při pěstování za oknem), s předpěstováním lze začít již v únoru a březnu. Rostlina bude plodící přibližně za 6–9 měsíců, proto je třeba s předpěstováním začít včas.
Klíčení obvykle trvá 2–3 týdny, u některých odrůd však může trvat až 6 týdnů. Doporučená teplota při klíčení je 24–32 °C dle odrůdy. Teplota musí být konstantní, proto nedoporučujeme rostliny pěstovat na okenním parapetu. Rostlinám zajistíme dostatek světla.
Půda by měla být výživná a stále vlažná, s častým přihnojením. Používáme propustný substrát speciálně určený pro pěstování chilli vždy předem spařený. Semena sázíme do hloubky 0,3 cm. Pozor na přemokření půdy, ta rostlinám nesvědčí.
V období dozrávání je vhodné zálivku omezit, dosáhneme vyšší pálivosti plodů a zamezilo se jejich popraskání.
Výsadba ven je vhodná v druhé půli května po skončení ranních mrazíků. Stanoviště volíme slunečné, chráněné před větrem.
Půda by měla být hlinitopísčitá, humózní a provzdušněná.
Algavit funguje jako přírodní stimulátor pro správný růst a vývoj rostlin.
Jedná se o pomocný přípravek ve formě rozpustného prášku z mořských řas. A je určen pro ošetřování rostlin v průběhu vegetační sezóny.
Je vhodný pro použití při pěstování všech druhů zeleniny, balkónových, pokojových a jiných rostlin, i při údržbě trávníku.
Své místo si najde taktéž v zemědělství.
Conavit je hnojivo čistě přírodního původu, které je určené pro všechny druhy rostlin. Nezanechává škodlivé zbytky v půdě a neznečišťuje vodní toky.
V něm obsažené živiny se uvolňují postupně, proto podporuje rostliny po jejich celou vegetační dobu. Toto pevné hnojivo nemůže být vyplaveno vodou jako jiná rozpustná chemická hnojiva.
Bylo speciálně vyvinuto pro organické pěstování rostlin. Jeho nejlepší funkčnosti lze docílit ve spojení s mykorhizními houbami, jež z něj získávají živiny, které poté dále poskytují rostlině.
Symbivit univerzal je pomocný přípravek pro pěstování rostlin, který je rostlinného původu, jelikož využívá symbiotických, pozitivních, biostimulačních a biohnojivých účinků, které přináší spojení půdní houby Trichoderma harzianum a mykorhizy.
Při použití se mikroskopická vlákna půdních hub napojí na kořenový systém dané rostliny – vznikne tak symbióza mezi prospěšnými půdními houbami a kořeny rostlin. Takto vytvořená mykorhiza umožňuje lepší a dlouhodobý příjem vody a živin a jejich efektivnější dodání rostlinám. Touto přírodní cestou lze dosáhnout výnosnější úrody, krásnějších květů a celkově lepší vitality rostlin.
Obecně mykorhizní houby prodlužují vegetační dobu, rozvíjí kořenový systém rostliny a zvyšují odolnost rostlin po celý jejich život.
Symbivit Univerzal je vhodný pro většinu kvetoucích rostlin, pokojové rostliny, popínavé rostliny, zeleninu, ovocné stromy a některé stromy a keře.
Naopak není vhodný pro použití při pěstování orchidejí, azalky, vřesu, jehličnanů, rhododendronů, brukvovitých a merlíkovitých rostlin.
Přípravek lze použít do volné půdy, skleníku i fóliovníku.
Zapichovací jmenovka pro označení vašich rostlin či sazenic. Hodí se jak do květináčů, tak i přímo na záhon ven.
Balení obsahuje 5 ks jmenovek o výšce 15 cm. Jsou zhotovené z přírodního dřeva.
Mykorhizní houby pro plodovou zeleninu je přípravek určený k vytvoření mykorhizní symbiózy mezi kořeny pěstovaných rostlin a prospěšnými půdními houbami.
Vytvořená mykorhiza umožňuje lepší příjem vody a živin (zejména fosforu a draslíku) a jejich efektivnější dodání rostlinám. Tím zajišťuje rostlinám lepší a vyrovnaný růst, bohatší a zdravější kořenový systém, větší nasazení květů a tvorbu plodů a vyšší odolnost proti abiotickým vlivům.
Přípravek obsahuje vybrané rody endomykorhizních hub, inertní nosič a podpůrné složky, které zajišťují dobrý rozvoj symbiózy a růst rostliny, než se vytvoří funkční síť mykorhizního mycelia v půdě.
Přípravek je vhodný pro pěstování rajčat, paprik, okurek, dýní, melounů, lilků, mochyně, fazolí a hrachu.
Není vhodný pro brukvovité (brokolice, květák, zelí, kapusta) a merlíkovité (špenát, řepa) rostliny.
Kristalon pro zdravá rajčata a papriky je dvousložkové hnojivo rozpustné ve vodě.
Obsahuje všechny potřebné živiny k dobrému vývinu rajčat a paprik, např. dusík, fosfor, draslík, síru, vápník a hořčík.
Dále obsahuje mikroprvky, jako bór, molybden či měď, které jsou přítomny ve formě, která je pro rostliny velmi dobře přijatelná.
Miniskleník s ventilací je ideální pomocník pro začínající pěstitele. Skládá ze základních dvou dílů – ze dna a čirého víka.
Je vyroben z pevného plastu, takže se s ním dobře manipuluje. Průhledná horní část je vybavena ventilačními škvírami.
Rozměr miniskleníku je 47 x 20 x 20 cm.
Kvalitní tekuté hnojivo značky BoPon je moderní, vícesložkové hnojivo s originální kompozicí složek.
Hnojivo na zeleninu obsahuje draslík, který má velmi kladný vliv hlavně na úrodu a dozrávání zeleniny.
Takto vhodně přizpůsobený obsah dusíku napomáhá k optimálnímu vzrůstu a rozvoji, avšak nevede k nadměrné koncentraci škodlivých dusičnanů.
Chilli Kajenský pepř zlatý má plody citrónově žluté barvy. Plody jsou lehce zakřivené a 10 cm dlouhé.
Výhodou je jejich dlouhodobá skladovatelnost v čerstvém stavu. Je však možné je také sušit či nakládat.
Kajenský pepř se vyznačuje léčivými účinky. Podporuje trávení a působí antibakteriálně.
Doba zrání je asi 90 dní.
Pálivost: 30 000–50 00 SHU jednotek