1000314
Nové
Rostlina pochází z Jižní Ameriky, kde se tradičně používá ke slazení čaje, vařených a pečených jídel.
Rostlina Stévie je až 300x sladší než sacharóza. Jedná se o víceletou bylinu, s bílými květy která se používá jako umělé sladidlo bez kalorií.
Ideální pro diabetiky!
Jak si vypěstovat stévii ze semínka?
Pěstování stévie je poměrně náročné. Můžeme si ji pěstovat celoročně ve skleníku.
Výsev provádíme na povrch substrátu. Semena klíčí 4–6 týdnů nebo déle při teplotě 24–30 °C.
Stanoviště volíme světlé, slunečné, ale ne na přímém slunci. Půda by měla být lehká, mírně kyselá. Vhodný je substrát pro muškáty nebo rašelinový.
Substrát po dobu klíčení udržujeme neustále vlhký. Rostlinu necháme přezimovat v chladné místnosti s teplotou kolem 10 °C, seřízneme do výšky přibližně 8 cm a omezíme zálivku. Stévie na jaře znovu obrazí.
Jde to i zdravěji - přírodní sladidlo si vypěstujete sami
Stévie jako ideální náhražka cukru a umělých sladidel
Stévie sladká: její léčivé vlastnosti a způsob pěstování
Stévie - oblíbené přírodní sladidlo - jak na správné pěstování