Naše produkty

Nejprodávanější

Podobné články

Stévie sladká - Stevia rebaudiana - osivo stévie - 15 ks

1000314

Nové

Rostlina pochází z Jižní Ameriky, kde se tradičně používá ke slazení čaje, vařených a pečených jídel.

Rostlina Stévie je až 300x sladší než sacharóza. Jedná se o víceletou bylinu, s bílými květy která se používá jako umělé sladidlo bez kalorií.

Ideální pro diabetiky!

Více informací

45 Kčs DPH

Skladem

- +

 
Návod

Jak si vypěstovat stévii ze semínka?

Pěstování stévie je poměrně náročné. Můžeme si ji pěstovat celoročně ve skleníku.

Výsev provádíme na povrch substrátu. Semena klíčí 4–6 týdnů nebo déle při teplotě 24–30 °C.

Stanoviště volíme světlé, slunečné, ale ne na přímém slunci. Půda by měla být lehká, mírně kyselá. Vhodný je substrát pro muškáty nebo rašelinový.

Substrát po dobu klíčení udržujeme neustále vlhký. Rostlinu necháme přezimovat v chladné místnosti s teplotou kolem 10 °C, seřízneme do výšky přibližně 8 cm a omezíme zálivku. Stévie na jaře znovu obrazí.

Související produkty

Podobné články

Jde to i zdravěji - přírodní sladidlo si vypěstujete sami

Stévie jako ideální náhražka cukru a umělých sladidel

Stévie sladká: její léčivé vlastnosti a způsob pěstování

Stévie - oblíbené přírodní sladidlo - jak na správné pěstování

1 další produkt ve stejné kategorii:

Posledně prohlédnuté

Menu