
Borovicové pupeny - BIO prášek - 30 g

BIO Ředkvička Raxe - Raphanus sativus - bio...

Šrucha zlatá je pro některé z nás považována jako plevel, ale opak je pravdou. Málo kdo ví, jak tato jednoletá bylina pocházející z Asie má léčivé účinky a hlavně je užitečná v kuchyni.
Šrucha neboli Portulák je zelenina oblíbená už v dávné antice. Její listy se používají jako příloha do salátů. Chuť listů je kyselá, lehce připomíná chuť šťovíku.
Pokud včas vysejete, v létě kvete žlutými drobnými kvítky.
Jak si vypěstovat portulák či šruchu ze semínka?
Předpěstování je možné ve skleníku brzy z jara, přímý výsev ven se provádí od konce května až do srpna. Semena smícháme lehce s pískem a tak zasadíme do substrátu.
Rostlina klíčí přibližně 1–2 týdny, ale v závislosti na podmínkách může klíčit i déle.
Ven přesazujeme ve druhé polovině května. Doporučený spon je 15 x 15 cm.
Pěstování není náročné, rostlina nemá vysoké nároky. Rostlina miluje hodně slunce a teplo.
Už za šest týdnů si můžete pochutnat na salátu ze šruchy. Rostlinu můžete také pěstovat v květináči na okně.
Nejdříve se, prosím, přihlašte
Přihlásit seZaložte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží
Přihlásit se