
Kategorie
- BIO kvalita
-
Osiva zeleninyListová a kořenová zelenina
- Zelenina – sadba
- Sazenice
- Osiva rajčat
- Osiva paprik a chilli
- Osiva léčivek a bylinek
- Jahodník
- Osiva okrasných rostlin
- Cibuloviny
-
Semínka na klíčkyVelký výběr
- Microgreen
- Osiva exotických plodů
- Osiva užitkových rostlin
- Osiva masožravek
-
Osiva stromů a keřů
- Osiva travních směsí
- KnihyNové!
- Speciální substráty
- Hnojiva a ochrana rostlin
- Pomůcky k pěstování
- Dárkové balíčky
- Přírodní produkty


BIO Mangold Lucullus - Beta vulgaris - bio...

BIO Letní zázrak - čajové sáčky - bio čaj...

BIO zahradničení - základní kurz - kniha - 1 ks

BIO Cizrna, čočka, pískavice - Zdravý den -...

Ředkev Francouzská snídaně - Raphanus sativus...
Špenát novozélandský - Čtyřboč - Tetragonia tetragonioides - osivo špenátu - 35 ks
Špenát novozélandský, česky čtyřboč, je méně známý druh listové zeleniny. Užitkovou součástí jsou stejně jako u klasického špenátu listy, které se sklízí jednotlivě, od toho je také odvozen název Špenát.
Hodí se do výborných zeleninových salátů.
Na rozdíl od běžného špenátu, vytváří velmi dlouhé stonky, které se bohatě větví a navíc nehořkne.
Jak si vypěstovat špenát ze semínka?
Špenát vyséváme v průběhu jara přímo na venkovní záhon. Nesejeme příliš do hloubky, semínka hlínou nepřekrýváme, pouze půdu lehce prohrábneme.
Špenát klíčí poměrně rychle, během 1–2 týdnů, v závislosti na podmínkách pěstování.
Stanoviště volíme slunečné, případně polostinné. Dáváme však pozor na přímé slunce, které nutí špenát do květu.
Ideální půda pro pěstování špenátu je středně těžká, mírné zásaditá a nesmí být čerstvě vyhnojená. Špenát potřebuje pravidelnou, ale nikoli přílišnou zálivku, která zajistí, že jeho listy budou křehké a příjemně křupavé.
Sklízet můžeme mladé listy, celé rostliny, případně větší listy sestřihneme celé v růžici, aby mohl špenát znovu obrazit. Spařené listy skladujeme v mrazničce.