Naše produkty

Nejprodávanější

Podobné články

Špenát setý Matador - Spinacia oleracea - semena špenátu - 60 ks

1002037

Nové

Špenát setý Matador je nehybridní odrůda špenátu pro celoroční pěstování. Má tmavé, středně velké polovzpřímené listy určené pro zpracování v čerstvém stavu a k mražení. Dobře přezimuje a je vhodný i k mechanizované sklizni. Na jaře vyséváme pro sklizeň v červnu, v září vyséváme pro sklizeň následujícího roku.

Více informací

21 Kčs DPH

Skladem

- +

 
Návod

Jak si vypěstovat špenát ze semínka?

Špenát vyséváme v průběhu jara přímo na venkovní záhon. Nesejeme příliš do hloubky, semínka hlínou nepřekrýváme, pouze půdu lehce prohrábneme. Špenát klíčí poměrně rychle, během 1 - 2 týdnů, v závislosti na podmínkách pěstování. Stanoviště volíme slunečné, případně polostinné. Dáváme však pozor na přímé slunce, které nutí špenát do květu. Ideální půda pro pěstování špenátu je středně těžká, mírné zásaditá a nesmí být čerstvě vyhnojená. Špenát potřebuje pravidelnou, ale nikoli přílišnou zálivku, která zajistí, že jeho listy budou křehké a příjemně křupavé. 

Sklízet můžeme mladé listy, celé rostliny, případně větší listy sestřihneme celé v růžici, aby mohl špenát znovu obrazit. Spařené listy skladujeme v mrazničce. 

Související produkty

Podobné články

Vysejete-li nyní špenát, brzy z jara...

Pro jarní sklizeň nastal čas výsevu právě nyní.

Po špenátu Vám sice svaly jako Pepkovi...

Špenát je zdravou zeleninou plnou minerálů.

Zahradničení v srpnu. Zelenina poroste jen s dostatkem vláhy.

Po sklizni prvních druhů zeleniny nenechte záhony ležet ladem

Jaká zelenina poroste i pod sněhem?

Některým druhům zeleniny, především těm vytrvalým, nevadí sníh ani mráz.

Říjen na Vaší zahrádce

Které rostliny pěstujeme v říjnu a jakou péči v tomto období potřebuje zahrada

Podzimní sběr zeleniny

Jak pěstovat zeleninu právě teď

Co pěstovat na zahradě v srpnu

Srpen je tu, co se v tom to teplém prázdninovém měsíci vysévá, se dočtete právě zde:

7 dalších produktů ve stejné kategorii:

Posledně prohlédnuté

Menu