1002531
Nové
Slanobýl je japonská bylinka, která se využívá k přípravě pokrmů. Konzumují se její sukulentní listy, které mají slanou chuť, a právě od toho je odvozeno její jméno.
Slanobýl dosahuje max. výšky 30 cm.
V tradiční medicíně se využívá k léčbě onemocnění jater, ledvin a k regulaci metabolismu tuků.
Jak si vypěstovat slanobýl ze semínka?
Semena se vysévají přímo ven od května do srpna. Rostlinu si můžeme také předpěstovat od února doma. Vysévá se do hloubky 0,5 cm. Ideální teplota ke klíčení je 16–25 stupňů. Klíčení obvykle trvá 12–20 dní. Rostlině vyhovuje plné slunce a a vlhká půda. Jedná se o odolnou rostlinu, která je velice tolerantní vůči nepříznivým pěstebním podmínkám. Jediné, co potřebuje, je vyšší obsah soli v půdě. Přihnojování se nedoporučuje.