Naše produkty

Nejprodávanější

Podobné články

Cibule jarní kuchyňská - Všetana - semena cibule - 200 ks

1000323

Nové

Cibule kuchyňská - Allium cepa

Výsnosná odrůda určená pro přímý konzum, odolná proti mechanickému poškození s výbornou skladovatelností. Je vhodná pro pěstování z přímých výsevů i ze sazečky. Dužnina je bílá až nažloutlá, jemné a nasládlé chutí. Dává spolehlivé výnosy ve všech pěstitelských oblastech.

Balení o hmotnosti 0,65 g odpovídá přibližně 200 ks semen.

Více informací

18 Kčs DPH

Skladem

- +

 
Návod

Jak si vypěstovat cibuli ze semínka?

Výsev se provádí v průběhu zimních měsíců do skleníku nebo od dubna na venkovní záhon. Hloubka výsevu je 0,5 - 1 cm. Klíčení trvá 2 – 4 týdny (záleží na odrůdě a podmínkách pěstování). Ideální teplota ke klíčení je 12 – 18 ºC. Spon 25 – 30 x 10 – 15 cm. Stanoviště volíme teplé a slunečné, příp. polostín. Půda by měla být písčitohlinitá, dobře propustná a humózní. Měla by být také neutrální nebo mírně zásaditá. Cibule vyžaduje dostatečnou závlahu, ale ne přílišné přemokření. Cibulím vyhovuje fosfor a draslík, hnojiva s dusíkem či chlorem nejsou vhodná. 

Cibule se sklízí v době, kdy porost z jedné třetiny až poloviny polehne (zpravidla koncem července). Sklizená cibule se nechává proschnout na záhoně nebo zavěšená ve svazcích. Skladujeme na chladném a suchém místě, s teplotou 0 – 2 ºC.

Související produkty

23 dalších produktů ve stejné kategorii:

Posledně prohlédnuté

Menu