Naše produkty

Nejprodávanější

Cibule jarní Tokyo - Allium cepa - osivo cibule - 450 ks

1002849

Nové

Cibulka jarní Tokyo je aromatická cibulka vhodná hlavně do salátů. Z cibulky jarní se v kuchyni využívají modrozelené lístky a také bílý kořen.

Vlastní úrodu si můžeme sklidit za 65–100 dní

Více informací

21 Kčs DPH

Toto zboží není momentálně skladem

 
Návod

Jak si vypěstovat cibuli ze semínka?

Výsev se provádí v průběhu zimních měsíců do skleníku nebo od dubna na venkovní záhon. Hloubka výsevu je 0,5–1 cm. Klíčení trvá 2–4 týdny (záleží na odrůdě a podmínkách pěstování). Ideální teplota ke klíčení je 12–18 ºC. Spon 25–30 x 10–15 cm

Stanoviště volíme teplé a slunečné, příp. polostín. Půda by měla být písčitohlinitá, dobře propustná a humózní. Měla by být také neutrální nebo mírně zásaditá. 

Cibule vyžaduje dostatečnou závlahu, ale ne přílišné přemokření. Cibulím vyhovuje fosfor a draslík, hnojiva s dusíkem či chlorem nejsou vhodná. 

Cibule se sklízí v době, kdy porost z jedné třetiny až poloviny polehne (zpravidla koncem července). Sklizená cibule se nechává proschnout na záhoně nebo zavěšená ve svazcích. Skladujeme na chladném a suchém místě, s teplotou 0–2 ºC.

 
Detailní informace
Výsev:Leden, Únor, Březen, Duben, Květen
Stanoviště:Polostín, Slunečné
Barva plodůbílá
Možnosti pěstováníVenku

Související produkty

23 dalších produktů ve stejné kategorii:

Posledně prohlédnuté

Menu