1001818
Nové
Salát chřestový Celtuce - Asijská zelenina - Brassica rapa var rosularis
Salát chřestový patří mezi zeleninu asijského původu, který netvoří pevné hlávky, ale měkké. Tato odrůda je vhodná pro postupnou sklizeň listů a k nakládání dužnatého stonku.? Z této rostliny se používá jak stonek tak i listy. Stonek se připravuje podobně jako chřest. A chutná dobře také v syrové podobě.
Jak si vypěstovat chřestový salát ze semínka?
Výsev provádíme přímo na záhon v průběhu dubna do hloubky přibližně 1 cm, stačí jen lehce zakrýt zeminou. Ideální teplota ke klíčení je okolo 15°C. Doba klíčení je 8 - 14 dní, ale může být i delší. Půda by měla být středně těžká, humózní, neutrální či mírně zásaditá. Zaléváme pravidelně a velmi vydatně. Ideální spon je 30 x 25 cm. Salát lze vysévat i průběžně. Prodlouží se tak doba jeho sklizně.