
Kategorie
- BIO kvalita
-
Osiva zeleninyListová a kořenová zelenina
- Zelenina – sadba
- Sazenice
- Osiva rajčat
- Osiva paprik a chilli
- Osiva léčivek a bylinek
- Jahodník
- Osiva okrasných rostlin
- Cibuloviny
-
Semínka na klíčkyVelký výběr
- Microgreen
- Osiva exotických plodů
- Osiva užitkových rostlin
- Osiva masožravek
-
Osiva stromů a keřů
- Osiva travních směsí
- KnihyNové!
- Speciální substráty
- Hnojiva a ochrana rostlin
- Pomůcky k pěstování
- Dárkové balíčky
- Přírodní produkty


BIO Mangold Lucullus - Beta vulgaris - bio...

BIO Letní zázrak - čajové sáčky - bio čaj...

BIO zahradničení - základní kurz - kniha - 1 ks

BIO Cizrna, čočka, pískavice - Zdravý den -...

Ředkev Francouzská snídaně - Raphanus sativus...
Salát kadeřavý letní - Lactuca sativa - osivo salátu - 450 ks
Salát kadeřavý je výnosná odrůda letního salátu. Salát kadeřavý letní rychle doroste pokud mu trháme pouze okrajové lístky a "srdce" ponecháme.
Salát kadeřavý má široké využití v kuchyni.
Jak si vypěstovat salát ze semínka?
S předpěstováním semen začněte v březnu. V dubnu rostliny přesaďte na záhon do sponu 40 x 30 cm. Semínka vyséváme do hloubky maximálně 1 cm, stačí je pouze zakrýt zeminou.
Ideální teplota ke klíčení je kolem 15–20 °C. Stanoviště volíme slunečné.
Salátu vyhovují spíše nižší teploty, při vyšších začne kvést. Pro zajištění optimální teploty a také pro ochranu před škůdci doporučujeme zakrýt sazenice netkanou textilií.
Půda by měla být středně těžká, neutrální až mírně zásaditá. Nedoporučuje se přímé hnojení.
Zálivka by měla být pravidelná, díky ní pak budou mít listy salátu křehkou a křupavou chuť. Pozor na přelití.