×

Kategorie

Trávník na přísev - osivo Pegasus - směs - 1 kg

×

Mezery v trávníku mohou být rychle a snadno uzavřeny touto směsí, i bez kopání.

Pegasus Nachsaatrasen je hustě rostoucí a má vysokou klíčivost.

Směs postačí na cca 25 m2.

Číst víceShow less
281 Kč s DPH
Skladem
Kód zboží:
5000235
Přidat k oblíbeným
Popis

Jak si vypěstovat trávník ze semínka?

Výsev provádíme od dubna do září, osivo rovnoměrně rozsejte podle potřeby na prázdná místa, poté osivo stlačte nebo uválcujte.

První 4 týdny je nutné místo udržovat neustále vlhké. Doba klíčení se pohybuje okolo 14 dní. Doporučujeme poprvé sekat po 3–4 týdnech, výška střihu 4–5 cm

Složení směsi:

35 % Lolium perenne Temprano
35 % Lolium perenne Grasslands Nui
15 % Festuca rubra rubra Rafael
15 % Lolium perenne Turfgold

Složení komponentů se může během roku lišit a některé druhy trav mohou být nahrazeny jinými podobnými.

Číst víceShow less
Detaily produktu
5000235

Parametry

Výsev
Duben
Květen
Srpen
Září
Červen
Červenec
Výrobce
Pegasus
Velikost balení
1 kg
Druh travní směsi
Na dosev
Regenerační
Mohlo by se také hodit
261 Kč s DPH

Krystalické trávníkové hnojivo EXPERT 3 v 1 je vodou rozpustné hnojivo určené k výživě všech druhů trávníků.

Vyváženým složením hlavních živin (dusík, fosfor, draslík) a obsahem hořčíku a železa poskytuje vše potřebné pro výbornou kondici a zdravý vzhled trávníku.

Důležitým prvkem obsaženým v přípravku je železo, které má hlavní zásluhu na odstranění mechu z trávníku.

Díky obsaženému dusíku, který má příznivý vliv na růst trav, dochází k rychlejší regeneraci travního porostu a volná místa vzniklá po odstranění mechu jsou rychleji zapojena do základního porostu

Enzymy zajišťují mnohonásobně rychlejší rozklad travní plsti a výrazně tím zlepšují provzdušnění trávníku. Dále zlepšují příjem živin a vody. Trávník se díky tomu stává silnější a odolnější.

Živiny jsou přijímány listovou plochou ihned po zálivce a následně kořenovou soustavou.

132 Kč s DPH

BoPon Mech Stop pro trávníky je vícesložkové minerální hnojivo vhodné k ošetřování trávníků s účinkem proti mechu

Speciální složení toho to produktu umožňuje zdravý přirozený růst trávníku a zároveň díky zvýšenému množství dusíku zamezuje růstu mechu.

Doporučujeme aplikovat preventivně 1 x za týden v dávce 30–50 g/m2.  

248 Kč s DPH

Travin je kombinované granulované hnojivo pro výživu trávníku a udržování bez plevele. Přípravek obsahuje vyvážené množství draslíku, dusíku, fosforu, hořčíku a stopových prvků s optimálním množstvím 2 herbicidů.

Rozpustné látky, obsažené v přípravku TRAVIN, výživné látky a herbicidy se postupně uvolňují mírnými vodními srážkami a do rostlin pronikají hlavně prostřednictvím kořenůMinerální složka zaručuje velmi dobrou výživu trávníku.

Přítomnost zeolitového substrátu vzhledem ke svým absorpčním schopnostem zaručuje rovnoměrné a pravidelné přijímání živin a ochranářských látek v dané lokalitě, dále zlepšuje vodní režim, struktury půdy a optimalizuje PH.

Balení 800 g postačí na 27 m2.

Novinka
372 Kč s DPH

Směs travního osiva Kiepenkerl Early Start je ideální volbou pro rané jarní setí a regeneraci trávníků po zimě.

Semena jsou schopna klíčit už při teplotě kolem 6 °C, což umožňuje zahájit výsev již od konce února.

Speciální povlak semen zajišťuje rovnoměrné klíčení a rozložení při výsevu, což výrazně usnadňuje celý proces setí a přispívá k rychlejšímu a efektivnějšímu výsledku. Povlak semen je obohacen o minerální látky, které podporují klíčení a následný zdravý růst trávníku. Díky tomu je trávník silnější a lépe odolává nepříznivým podmínkám.

V balení o hmotnosti 1 kg naleznete směs na pokrytí plochy až 35 m².

Novinka
540 Kč s DPH

Kiepenkerl Profi-Line dosevové perly představují inovativní řešení pro celoroční udržování a obnovu trávníku. Díky speciálně vybraným odrůdám trávy, které jsou součástí balení, získává trávník po setí intenzivní zelenou barvu a vynikající odolnost proti nepříznivým podmínkám.

Klíčovým prvkem, který odlišuje tyto dosevové perly od běžných trávníkových semen, je revoluční ochranný materiál obalující každé semínko. Ten má schopnost akumulovat vodu, čímž zajišťuje semínkům dostatečnou vlhkost během klíčení a dodává jim esenciální živiny, které podporují jejich zdravý růst.

Díky tomuto ochrannému obalu je zvýšena šance na úspěšné vyklíčení a rychlý růst trávníku. Materiál navíc umožňuje lepší vizuální kontrolu a rovnoměrné rozložení semen na ploše, což usnadňuje setí. Větší hmotnost obalených semen zase přispívá k jejich lepšímu spojení se zeminou a minimalizuje riziko ztráty semen vlivem větru nebo konzumace ptáky.

Doporučuje se provádět dosévání trávníku podle potřeby, ideálně třikrát až čtyřikrát do roka, což zabezpečí jeho stálou vitalitu a atraktivní vzhled.

Obsah balení o hmotnosti 1,5 kg pokryje až 50 m² plochy.

Naposledy zobrazené

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se