
Kategorie
- BIO kvalita
-
Osiva zeleninyListová a kořenová zelenina
- Zelenina – sadba
- Sazenice
- Osiva rajčat
- Osiva paprik a chilli
- Osiva léčivek a bylinek
- Jahodník
- Osiva okrasných rostlin
- Cibuloviny
- Semínka na klíčkyVelký výběr
- Microgreen
- Osiva exotických plodů
- Osiva užitkových rostlin
- Osiva masožravek
-
Osiva stromů a keřů
- Osiva travních směsí
- KnihyNové!
- Speciální substráty
- Hnojiva a ochrana rostlin
- Pomůcky k pěstování
- Dárkové balíčky
- Přírodní produkty


BIO Mangold Lucullus - Beta vulgaris - bio...

BIO Letní zázrak - čajové sáčky - bio čaj...

BIO zahradničení - základní kurz - kniha - 1 ks

BIO Cizrna, čočka, pískavice - směs bio osiva...

Ředkev Francouzská snídaně - Raphanus sativus...
Ředkvička Riesenbutter - Máslová obří - Raphanus sativus - osivo ředkvičky - 100 ks
Ředkvička obří máslová má velké a tvrdé plody. Dá se venku pěstovat od dubna až do října.
Na vlastní úrodu se můžeme pak těšit od května až do října.
Dužina má vynikající chuť a je bílé barvy.
Jak si vypěstovat ředkvičku ze semínka?
Ředkvičky lze vysévat už v průběhu února do skleníku nebo od března či dubna přímo ven. Hloubka výsevu je 0,5–1 cm.
Ideální teplota pro klíčení je 8–15 ºC, klíčení trvá 8–10 dní, ale může být i delší. Spon by měl být 20 x 3 cm.
Stanoviště musí být slunečné, půda lehčí, dostatečně zásobená živinami. Přihnojování není potřeba, pokud je substrát dostatečně kvalitní.
Důležité je dopřát rostlině dostatek vláhy, aby nepraskaly bulvy, ale zároveň nepřemokřit. Ředkvičky můžete průběžně dosévat, čímž si zajistíte bohatou úrodu od jara do podzimu.