1000707
Nové
Kakaovník pravý žlutý je stálezelený strom, pocházející z tropických oblastí Ameriky.Je velmi dobře známý především díky svým plodům- kakaovým bobům, které jsou využívány především k výrobě kakaového másla. To je jednak užíváno na výrobu čokolády, ale jsou ověřeny také jeho pozitivní účinky v kosmetických přípravcích.
Jak si vypěstovat kakaovník ze semínka?
Semena vysejeme co nejdříve po obdržení. Doporučujeme pěstovat celoročně ve vytápěném skleníku, jelikož pro správné klíčení je důležitá stálá teplota 26 - 30°C. Klíčení trvá přibližně 1 - 2 týdny nebo déle. Půda by měla být dobře propustná, neutrální až mírně kyselá a především stále vlhká. Pro pěstování postačí teplota 22 - 26°C. Kakaovník vyžaduje vysokou vzdušnou vlhkost až 90%, pravidelnou zálivku včetně rosení a pravidelné hnojení. Hnojit můžeme hnojivem pro pokojové rostliny.