
Okurka salátová Baby F1 - Cucumis sativus -...

Kukuřice setá Tatonka F1 - Zea Mays - osivo...

Pryskyřník Picotee růžový - Ranunculus...

Pivoňka Karl Rosenfield - Paeonia lactiflora -...

Sasanka Bicolor - Anemone - hlízy sasanky - 3 ks

Perila červená je u nás zatím skoro neznámá zelenina pocházející z Číny a Indie. Používá se hlavně v indické medicíně.
Perila je křovitá rostlina s antialergenními a antiseptickými účinky. Listy perily obsahují esenciální mastné kyseliny, které pomáhají snižovat cholesterol.
Pěstování perily je nenáročné, vhodné hlavně pro začátečníky. Semena perilly jsou velmi malá, výsev provádíme do běžné zahradní půdy hned zjara.
Listy perily se sklízejí po celý rok, pokud budete chtít perilu pěstovat i další rok, nechte ji vykvést.
V kuchyni se perila používá k masům a rybám. Má citrónovou příchuť a její aroma připomíná vůni anýzu či lékořice.
Jak si vypěstovat perilu ze semínka?
Začátkem května předpěstujeme, poté přesuneme na venkovní stanoviště. Před vysetím semínka nejdřív na noc máčíme ve vodě, poté mělce vysejeme na povrch substrátu.
Při správné zálivce a postupu semínka vyklíčí již za několik dní.
Venkovní stanoviště volíme slunečné s dobře propustnou, vlhkou a mírně kyselou půdou. Důležitá je pravidelní zálivka.
Nejdříve se, prosím, přihlašte
Přihlásit seZaložte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží
Přihlásit se