×

Kategorie

Paprika Habanada - Capsicum Chinense - osivo papriky - 10 ks

×

Americký docent Michael Mazourek vyšlechtil tuto papriku Habanada, která je přesná kopie papriky Habanero. Jediným rozdílem je, že paprika Habanada nemá žádnou pálivost.

Paprika obsahuje malé množství sladkých semen. Sladké papriky bývají dlouhé 6-8 cm a překvapí svojí vůní po melounu. 

V době zralosti získávají oranžovou barvu z původní světle zelené. 

Rostlinka dosahuje velikosti maximálně 50 cm a je bohatě olistěna s velkými trsy. 

Číst víceShow less
134 Kč s DPH
Skladem
Kód zboží:
1002245
Přidat k oblíbeným
Popis

Jak si vypěstovat papriku ze semínka?

Papriky jsou teplomilné rostliny a v našich podmínkách se jim nejlépe daří ve vinařských oblastech. Na jiných místech je vhodnější využít pro pěstování skleník či fóliovník.

Semena předpěstujte již v únoru. Semínka sázíme do lehkého substrátu, který by měl být vždy propařený. Hloubka výsevu je maximálně 0,5 cm. Pokud chceme klíčení urychlit, je možné nechat osivo 24 hodin před výsevem namočit do vlažné vody. Důležité je dbát při klíčení na dostatek světla a vyšší teplotu okolo 28 °C, přičemž nesmí být nižší než 22 °C. Nejlepšího výsledku dosáhnete v pařníku. Doba klíčení je asi 1–2 týdny.

Rostliny přesaďte do venkovního záhonu ve druhé polovině května, kdy již nehrozí ranní mrazíky. Stanoviště musí být slunečnéchráněné před větrems výživnou půdou. Papriky jsou náročné na organickou hmotu a živiny, je proto vhodné do připravené zeminy přimíchat hnůj, ideálně kravský. Rostlinám dopřejte dostatečnou zálivku, ale ne přílišné přemokření. V případě potřeby půdu přihnojujte, např. Tyčinkovým hnojivem pro papriky, Kristalonem pro rajčata a papriky, nebo univerzálním hnojivem.

Papriky lze skladovat přibližně 2 týdny při teplotě 12–14 °C.

Číst víceShow less
Detaily produktu
1002245

Parametry

Výsev
Březen
Únor
Výška
40 - 60 cm
Stanoviště
Slunečné
Barva plodů
Oranžová
Možnosti pěstování
Doma
Venku
BIO kvalita
Ne
Mrazuvzdornost
Ne
Odrůda
Nehybridní
Sklizeň
Srpen
Září
Červenec
Ranost
Poloraná
Mohlo by se také hodit
144 Kč s DPH

Hnojivo na chilli a papriky je z čistě přírodních surovin, tudíž je se skvěle hodí pro pěstování i v BIO kvalitě

Profík se skládá z mletého přírodního fosfátu, mořských řas, vinázy a rostlinných aminokyselin. To vše jsou organické látky, které obohacují půdu a zlepšují její celkovou mikrobiální aktivitu

Přípravek má pozitivní účinek na průběh fotosyntézy a stimuluje zakořeňování i samotný růst a vývoj rostlin (včetně jejich plodů). 

Mořská řasa je zdrojem všech stopových živin, které jsou ve snadno dostupné formě pro rostliny

132 Kč s DPH

Americké padlí Stop je postřikový fungicidní přípravek ve formě emulgovatelného koncentrátu.

Je určený k ochraně jádrovin proti padlí jabloňovému a strupovitosti, révy proti padlí révovému, angreštu a černého rybízu proti americkému padlí angreštovému, okurky, baklažánu, melounu cukrového i vodního, tykve, rajčete, jahodníku, papriky a cukety proti padlí.

238 Kč s DPH

Natura Rock Effect je postřik, který na přírodní bázi spolehlivě účinkuje na mšice, molice, svilušky, puklice a třásněnky. Je vhodný pro BIO pěstování.

Hodí se na zeleninu (rajčata, papriky, okurky, tykve, boby), ale i okrasné rostliny či jádroviny (chmel, vinná réva, angrešt, rybíz), peckoviny, chmel, vinnou révu, angrešt, rybíz nebo jehličnaté stromy.

Je to postřikový pomocný prostředek ve formě emulgovatelného koncentrátu, určený pro zvýšení odolnosti a obranyschopnosti rostlin vůči škůdcům

179 Kč s DPH

Kristalon pro zdravá rajčata a papriky je dvousložkové hnojivo rozpustné ve vodě.

Obsahuje všechny potřebné živiny k dobrému vývinu rajčat a paprik, např. dusík, fosfor, draslík, síru, vápník a hořčík

Dále obsahuje mikroprvky, jako bór, molybden či měď, které jsou přítomny ve formě, která je pro rostliny velmi dobře přijatelná

82 Kč s DPH

Nissorun je specifický likvidátor svilušek. Jedná se o selektivní kontaktní akaricid NISSORUN 10 WP ve formě dispergovatelného prášku k hubení svilušek ve chmelu, révě vinné, okrasných rostlinách, okrasných dřevinách, jádrovinách a peckovinách.

Zasažené svilušky kladou sterilní vajíčka, ze kterých se již nelíhne další generace.

Postřik proti sviluškám se vyznačuje silným translaminačním účinkem, tzn. proniká velice rychle listy a hubí uvedená vývojová stadia škůdce na horních i spodních stranách.

Přípravek má dlouhodobý účinek v porostu 50?70 dní, kdy je schopen udržet výskyt svilušky pod ekonomickým prahem škodlivosti.

Přípravek nehubí dravé roztoče Phytoseidae, je proto velmi vhodný k použití v systému integrované ochrany rostlin.

Naposledy zobrazené
134 Kč s DPH

Americký docent Michael Mazourek vyšlechtil tuto papriku Habanada, která je přesná kopie papriky Habanero. Jediným rozdílem je, že paprika Habanada nemá žádnou pálivost.

Paprika obsahuje malé množství sladkých semen. Sladké papriky bývají dlouhé 6-8 cm a překvapí svojí vůní po melounu. 

V době zralosti získávají oranžovou barvu z původní světle zelené. 

Rostlinka dosahuje velikosti maximálně 50 cm a je bohatě olistěna s velkými trsy. 

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se