
Okurka salátová Baby F1 - Cucumis sativus -...

Kukuřice setá Tatonka F1 - Zea Mays - osivo...

Pryskyřník Picotee růžový - Ranunculus...

Pivoňka Karl Rosenfield - Paeonia lactiflora -...

Sasanka Bicolor - Anemone - hlízy sasanky - 3 ks

Pak Choi nebo také Bok Choi patří mezi oblíbenou asijskou zeleninu původem z Číny, díky čemuž se jí u nás říká čínské zelí.
Tato odrůda patří mezi elegantní hybridy, které jsou speciálně vyšlechtěny pro nejjednodušší sklizeň. Díky zúžení uprostřed se dá snadno uchopit, čímž neporušíte jeho listy.
Pak Choi se může konzumovat jak syrové, tak tepelně upravené. Receptů na jeho přípravu existuje mnoho.
Hybridní odrůda Chifu má silné a lesklé zelené listy na bílém stonku, které rostou vzpřímeně a téměř se nedotýkají půdy.
Semena je vhodné vysévat na jaře, na začátku léta nebo na podzim.
Jak si vypěstovat pak choi ze semínka?
Semena vyséváme od počátku dubna do srpna přímo na stanoviště. Pokud ještě trvají ranní mrazíky, můžeme je vysít do skleníku.
Vyséváme do hloubky 1 cm, doba klíčení může být kolem 10–15 dní, ale i delší, při teplotě 15–22 °C. Sázíme do sponu 25 x 30 cm.
Stanoviště volíme slunečné, polostinné s lehkou, propustnou půdou.
Nejdříve se, prosím, přihlašte
Přihlásit seZaložte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží
Přihlásit se