×

Kategorie

Rybíz bílý - Ribes sylvestre - prostokořenná sazenice rybízu - 1 ks

×

Rybíz je oblíbená mrazuvzdorná rostlina, která vás každoročně potěší množstvím drobných lahodných plodů

Plody mají kulovitý tvarbílou až lehce nažloutlou barvu. Jsou určené zejména k přímé konzumaci

Sklizeň plodů probíhá v průběhu července.

Co jsou to prostokořenné sazenice?

Na první pohled na příliš atraktivní sazenice, které se nacházejí ve vegetačním klidu, tudíž nejsou nijak narašené. Před výsadbou je potřeba sazenice namočit do vody.

Číst víceShow less
153 Kč s DPH
Skladem
Kód zboží:
2000988
Přidat k oblíbeným
Popis

Jak si vypěstovat rybíz z prostokořenné sazenice?

Výsadba probíhá nejčastěji na jaře, ale můžete jej vysadit také na podzim. Rybízu vyhovuje slunečné stanoviště

Před výsadbou si připravte jámu o hloubce 30 cm. Dvě třetiny vysypte kvalitní, mírně kyselou zeminou. Zbytek doplňte kompostem. Vzdálenost mezi keři by měla být přibližně 2,5 m od sebe

Nezapomínejte na pravidelnou zálivku a pravidelné hnojení. Je náročný na obsah živin v půdě, zejména na draslík a fosfor.

Vhodné je zakrýt okolní půdu mulčem nebo spadaným listím. Rostlinu můžete nechat celoročně venku, neboť je plně mrazuvzdorná

Číst víceShow less
Detaily produktu
2000988

Parametry

Stanoviště
Polostín
Slunečné
Výsadba
Březen
Duben
Jarní
Listopad
Podzimní
Říjen
Barva plodů
Bílá
Možnosti pěstování
Venku
BIO kvalita
Ne
Mrazuvzdornost
Ano
Vegetační doba
Trvalky
Odrůda
Nehybridní
Sklizeň
Červenec
Mohlo by se také hodit
312 Kč s DPH

Rhodovit je pomocný rostlinný přípravek, který je vhodný pro pěstování všech vřesovcovitých rostlin, konkrétně pak pro rododendrony, azalky, vřes, borůvky a brusinky. Funguje na principu mykorhizy, kdy se využívá pozitivních biostimulačních a biohnojivých účinků půdní houby Trichoderma harzianum ve spojení s mykorhizou.

Jeho použitím se mikroskopická vlákna prospěšné půdní houby napojí na kořenový systém dané rostliny a vytvoří se tak symbióza. Takto vzniklá mykorhiza poskytne lepší a dlouhodobý příjem vody i živin a jejich efektivnější dodání rostlinám. Lze takto docílit krásnějšího vzhledu, zdravějších plodů a lepší vitality.

Mykorhizní houby napomáhají rozvoji kořenového systému rostlinyprodlužují vegetační dobu a zvyšují odolnost rostlin po celý jejich život.

Přípravek je vhodný do volné půdy, skleníků i fóliovníků.

108 Kč s DPH

KP Humát kyselý je přírodní rašelinový extrakt, který pozitivně ovlivňuje růst pěstovaných rostlin. Používá se na kyselomilné rostliny jako jsou borůvky, rododendrony, vřesy, kapradiny apod.

Humát podporuje bohatý kořenový systém, růst rostlin, tvorbu květů a plodů a zvyšuje výnos. Navíc posiluje obranyschopnost rostlin vůči stresovým podmínkám

Výhodou také je, že vylepšuje kvalitu půdy a vstřebávání živin

Přípravek je na přírodní bázi a lze jej využít i pro ekologické zemědělství

132 Kč s DPH

Americké padlí Stop je postřikový fungicidní přípravek ve formě emulgovatelného koncentrátu.

Je určený k ochraně jádrovin proti padlí jabloňovému a strupovitosti, révy proti padlí révovému, angreštu a černého rybízu proti americkému padlí angreštovému, okurky, baklažánu, melounu cukrového i vodního, tykve, rajčete, jahodníku, papriky a cukety proti padlí.

144 Kč s DPH

Tekuté železo Profík je speciální hnojivo se železem, které je vhodné pro rostliny, které mají zvýšený nárok na právě na tento prvek.

Také je vhodné v případě, že rostliny trpí nedostatkem železa. Začíná se to projevovat chlorózou, tedy žloutnutím či blednutím listů

163 Kč s DPH

Hoštická rohovina je čistě přírodní organický produkt. Jako významný zdroj dusíku je vhodná ke všem plodinám, které mají na dusík zvýšený nárok.

Ekologicky příznivá forma dusíku zabraňuje hromadění zdraví škodlivých nitrátů v rostlinách a zamezuje znečištění spodních vod nežádoucími, toxicky působícími nitráty.

Výrazně ekologický charakter s jednoznačně pozitivním vlivem na životní prostředí je jednou z velkých předností tohoto hnojiva.

Hoštická rohovina je vhodná k výživě všech druhů rostlin (květiny, okrasné a ovocné keře, zelenina a další). Zvláště vhodná je ke hnojení vodních rostlin – neškodí vodním živočichům.

318 Kč s DPH

Dřevitá vlna je 100 % biologický přípravek vyrobený z čistě přírodního borového dřeva podle nejnovějších standardů kvality bez přídavku jakékoliv chemie

Dřevovlna je zvláště vhodná k podložení jahod, okurek, cuket či dýní jako ochrana proti plísním a hnilobám, které vznikají zejména kvůli přímému kontaktu plodů s mokrou půdou

Prostřednictvím této vlny tak může dozrávající ovoce po dešti rychleji oschnout, díky tomu se u rostlin výrazně snižuje riziko vzniku houbových chorob, hniloby a napadení parazity

Dřevitá vlna pracuje na principu schopnosti odvádět vlhkost po vláknech pryč na vnější stranu, kde prosychá a kolem plodů tak vytváří komfortní prostor

178 Kč s DPH

Pevné hnojivo Kristalon Plod a květ je vhodné pro zeleninu, drobné ovoce, okrasné rostliny. Hnojivo Kristalon je nejoblíbenější hnojivo na českém trhu a prodává se již od roku 1996.

Svoji oblíbeností dosáhlo hlavně díky svým výborným hnojivým účinkům, a to jak u drobných zahrádkářů tak i u profesionálů. 

Jedná se o krystalické hnojivo, které je vodorozpustné a určené pro rychlejší start produkčního období rostlinPodporuje vyšší násadu a vybarvení květů a plodů.

Kristalon je univerzálně použitelný pro ovoce, zeleninu, okrasné rostliny včetně balkonových, ovocné stromy a keře, vinnou révu. Zamezuje žloutnutí listů

Naposledy zobrazené
153 Kč s DPH

Rybíz je oblíbená mrazuvzdorná rostlina, která vás každoročně potěší množstvím drobných lahodných plodů

Plody mají kulovitý tvarbílou až lehce nažloutlou barvu. Jsou určené zejména k přímé konzumaci

Sklizeň plodů probíhá v průběhu července.

Co jsou to prostokořenné sazenice?

Na první pohled na příliš atraktivní sazenice, které se nacházejí ve vegetačním klidu, tudíž nejsou nijak narašené. Před výsadbou je potřeba sazenice namočit do vody.

Podobné články

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se