
Kategorie
- BIO kvalita
-
Osiva zeleninyListová a kořenová zelenina
- Zelenina – sadba
- Sazenice
- Osiva rajčat
- Osiva paprik a chilli
- Osiva léčivek a bylinek
- Jahodník
- Osiva okrasných rostlin
- Cibuloviny
- Semínka na klíčkyVelký výběr
- Microgreen
- Osiva exotických plodů
- Osiva užitkových rostlin
- Osiva masožravek
-
Osiva stromů a keřů
- Osiva travních směsí
- KnihyNové!
- Speciální substráty
- Hnojiva a ochrana rostlin
- Pomůcky k pěstování
- Dárkové balíčky
- Přírodní produkty


BIO Mangold Lucullus - Beta vulgaris - bio...

BIO Letní zázrak - čajové sáčky - bio čaj...

BIO zahradničení - základní kurz - kniha - 1 ks

BIO Cizrna, čočka, pískavice - směs bio osiva...

Ředkev Francouzská snídaně - Raphanus sativus...
Tomel japonský - Kaki - Diospyros kaki - osivo tomelu - 4 ks
Tomel japonský je pěstován hlavně pro své lahodné broskvově oranžové plody – kaki.
V našich podmínkách se jich dočkáme pouze v případě mírných zim, a sice během 4 až 6 let. Proto se u nás tento keřík spíše pěstuje k okrasným účelům.
Tento krásný menší stromek má velké lesklé listy zelené barvy. Květy se objevují na jaře.
Jak si vypěstovat tomel ze semínka?
Semena vyséváme v únoru do hloubky 4–5 cm. Semena klíčí přibližně po dobu 1 měsíce při teplotě kolem 15–20 °C.
Před samotným výsevem doporučujeme semena namočit. Pěstování vyžaduje trpělivost. Semena poté doporučujeme dát do ledničky na 3–4 měsíce, provedeme tak studenou stratifikaci. Poté jsou semena připravena k výsevu.
Tomel potřebuje dobře propustnou půdu s drenáží a stanoviště slunečné s častou zálivkou.
V našich klimatických podmínkách lze pěstovat kaki jako přenosnou rostlinu. Přes léto jí můžeme dát ven do zahrady či na balkón, ale na zimu je potřeba jí přenést dovnitř, do chladné místnosti. Ideální teplota na přezimování je kolem 5 stupňů.