Naše produkty

Nejprodávanější

Kakaovník pravý žlutý - Theobroma cacao - semena kakaovníku - 5 ks

1000707

Nové

Kakaovník pravý žlutý je stálezelený strom, pocházející z tropických oblastí Ameriky.Je velmi dobře známý především díky svým plodům- kakaovým bobům, které jsou využívány především k výrobě kakaového másla. To je jednak užíváno na výrobu čokolády, ale jsou ověřeny také jeho pozitivní účinky v kosmetických přípravcích.

Více informací

67 Kčs DPH

Toto zboží není momentálně skladem

 
Návod

Jak si vypěstovat kakaovník ze semínka?

Semena vysejeme co nejdříve po obdržení. Doporučujeme pěstovat celoročně ve vytápěném skleníku, jelikož pro správné klíčení je důležitá stálá teplota 26 - 30°C.  Klíčení trvá přibližně 1 - 2 týdny nebo déle. Půda by měla být dobře propustná, neutrální až mírně kyselá a především stále vlhká. Pro pěstování postačí teplota 22 - 26°C. Kakaovník vyžaduje vysokou vzdušnou vlhkost až 90%, pravidelnou zálivku včetně rosení a pravidelné hnojení. Hnojit můžeme hnojivem pro pokojové rostliny.

11 dalších produktů ve stejné kategorii:

Posledně prohlédnuté

Menu