
Kategorie
- BIO kvalita
-
Osiva zeleninyListová a kořenová zelenina
- Zelenina – sadba
- Sazenice
- Osiva rajčat
- Osiva paprik a chilli
- Osiva léčivek a bylinek
- Jahodník
- Osiva okrasných rostlin
- Cibuloviny
-
Semínka na klíčkyVelký výběr
- Microgreen
- Osiva exotických plodů
- Osiva užitkových rostlin
- Osiva masožravek
-
Osiva stromů a keřů
- Osiva travních směsí
- KnihyNové!
- Speciální substráty
- Hnojiva a ochrana rostlin
- Pomůcky k pěstování
- Dárkové balíčky
- Přírodní produkty


BIO Mangold Lucullus - Beta vulgaris - bio...

BIO Letní zázrak - čajové sáčky - bio čaj...

BIO zahradničení - základní kurz - kniha - 1 ks

BIO Cizrna, čočka, pískavice - Zdravý den -...

Ředkev Francouzská snídaně - Raphanus sativus...
Endivie Bionda a Cuore Pieno - Cichorium endivia L. - osivo štěrbáku - 150 ks
Štěrbák, envidie, nebo také čekanka kadeřavá, je méně známá listová zelenina s kadeřavými listy. Hodí se výborně do letních salátů.
Envidie se svým vzhledem podobá hlávkovému salátu ovšem bez hlávky.
Endivie vytváří díky svým listům zeleno žlutý střed, okraje listů jsou světle zelené.
Vegetační doba je 100 dní.
Jak si vypěstovat štěrbák ze semínka?
Semena štěrbáku vyséváme přímo na venkovní záhon v létě od června do července. Vyséváme je do hloubky 1 cm. Klíčení trvá přibližně od 1 do 2 týdnů, ale může být i delší.
Stanoviště volíme slunečné nebo polostinné s lehkou, dobře propustnou půdou. Doporučujeme pravidelnou zálivku, pozor na přemokření. Pro sklizeň v zimních měsících vyséváme na chráněné stanoviště.
Pokud se nejedná o samobělící odrůdu, doporučujeme bělení. Jedná se o proces, při kterém štěrbák ztratí chutnou pachuť a získáme skutečně chutnou zeleninu. Rostlinu přiklopíme květináčem, abychom zabránili přístupu světla k listům. Na podzim trvá bělení přibližně 10 dní, v zimě i 3 týdny.