Bydlíte v bytě a máte jen balkón?
2021-01-111000837
Nové
Mizuna je druh japonské hořčice, která se hodí jak pro jarní tak i pro podzimní výsevy. Mizuna je vhodná do salátů a má lehce pálivou chuť!
Japonská hořčice Mizuna se vyznačuje vysokým obsahem vitamínů a stopových prvků a má malá obsah cukrů.
Japonská hořčice je velmi odolná a roste velmi rychle. Už za 40 dní se můžeme dočkat naší vlastní zdravé úrody.
Jak si vypěstovat mizunu ze semínka?
Mizuna je velmi nenáročná na pěstování. Lze ji předpěstovat v průběhu března v truhlíku či sadbovači. Semena vyséváme do hloubky 3 mm. V dubnu pak vysazujeme na venkovní záhon do sponu 30 x 50 cm. Můžeme ji však pěstovat celoročně doma. Venkvoní stanoviště volíme ideálně slunečné, polostinné, substrát postačí běžný zahradnický, může být obohacený kompostem.