1000733
Nové
Výnosná, silně aromatická odrůda, vhodná pro přímou kuchyňskou úpravu, ke konzervaci a k sušení.
Konzumní částí je list, který se řeže u země s celou mladou, asi 15–20 cm vysokou rostlinou. Pro nakládání zeleniny se sbírá až v květu.
Jak si vypěstovat kopr ze semínka?
Přímý výsev provádíme od dubna do srpna. Ideální hloubka výsevu je 0,5–1 cm do vzdálenosti 20 - 25 cm od sebe. Doba klíčení je obvykle 10 –20 dní, ale může být i delší. Teplota ke klíčení by měla být mezi 10–20 °C. Stanoviště pro kopr zvolíme slunečné či polostinné s kvalitním hlinitým, propustným a lehkým substrátem. Nezapomeneme na pravidelnou zálivku a hnojení. Průběžným výsevem si můžete zajistit úrodu po celou sezónu. Kopr se rozmnožuje samovýsevem.