
Sedmikráska obecná Habanera bílá - Bellis...

Kopr vonný Ella - Anethum graveolens - osivo...

Kopr vonný Hanák je výnosná, silně aromatická odrůda, vhodná pro přímou kuchyňskou úpravu, ke konzervaci a k sušení.
Konzumní částí je list, který se řeže u země s celou mladou, asi 15–20 cm vysokou rostlinou.
Pro nakládání zeleniny se sbírá až v květu.
Jak si vypěstovat kopr ze semínka?
Přímý výsev provádíme od dubna do srpna. Ideální hloubka výsevu je 0,5–1 cm do vzdálenosti 20–25 cm od sebe. Doba klíčení je obvykle 10–20 dní. Teplota ke klíčení by měla být mezi 10–20 °C.
Stanoviště pro kopr zvolíme slunečné či polostinné s kvalitním hlinitým a propustným substrátem. Nezapomeneme na pravidelnou zálivku a hnojení.
Průběžným výsevem si můžete zajistit úrodu po celou sezónu. Kopr se rozmnožuje samovýsevem.
Nejdříve se, prosím, přihlašte
Přihlásit seZaložte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží
Přihlásit se