×

Kategorie

Kakaovník pravý červený - Theobroma cacao - osivo kakaovníku - 5 ks

×

Zboží již nemáme v nabídce, náhradu najdete zde: https://www.osiva-semena.cz/797-plodici-stromy

Kakaovník pravý červený je stálezelený strom, pocházející z tropických oblastí Ameriky. Je velmi dobře známý především díky svým plodům- kakaovým bobům, které jsou využívány především k výrobě kakaového másla. To je jednak užíváno na výrobu čokolády, ale jsou ověřeny také jeho pozitivní účinky v kosmetických přípravcích.

Plody kakaovníky se nejprve nadrtí na prášek a posléze na máslo. Je možné z nich však připravit také zavařeniny. Kakaovník má podlouhlé lesklé zelené listy, které jsou červené, když vyrůstají. Dřevo kakaovníku je žluté až červené, strom dorůstá 4 až 8 metrů.

Číst víceShow less
76 Kč s DPH
Není skladem
Upozorníme vás, až produkt bude skladem. Vložte váš email.
Kód zboží:
1000316Z
Přidat k oblíbeným
Popis

Jak si vypěstovat kakaovník ze semínka?

Semena kakaovníku je nutné zasadit ihned po obdržení, jelikož rychle ztrácejí klíčivost. Nejdříve semena namočíme do vlažné vody na 24 - 48 hodin. Kakaovník vyséváme do výživného pěstitelského substrátu nebo do sadbovacích tablet - Jiffy. Nádobku se semínky umístíme do pokojového skleníku čí fóliovníku, nebo alespoň zakryjeme igelitovým sáčkem, abychom udrželi vysokou vzdušnou vlhkost. Potřebuje dostatek tepla, nejméně 25 - 30 stupňů. Nezapomínáme však zajistit občasné větrání, aby se k semínku dostal také kyslík a čerstvý vzduch. Kakaovník vyžaduje k vyklíčení vlhkost a teplo. Rostlina je však na příliv přímého slunce citlivá a slunce jí může sežehnout listy, proto ji umisťujeme na světlo, nikoliv však na přímé slunce. Doba klíčení je cca. 4 -6 týdnů. 

Číst víceShow less
Detaily produktu
1000316Z
Mohlo by se také hodit
Žádné položky
Naposledy zobrazené
76 Kč s DPH

Zboží již nemáme v nabídce, náhradu najdete zde: https://www.osiva-semena.cz/797-plodici-stromy

Kakaovník pravý červený je stálezelený strom, pocházející z tropických oblastí Ameriky. Je velmi dobře známý především díky svým plodům- kakaovým bobům, které jsou využívány především k výrobě kakaového másla. To je jednak užíváno na výrobu čokolády, ale jsou ověřeny také jeho pozitivní účinky v kosmetických přípravcích.

Plody kakaovníky se nejprve nadrtí na prášek a posléze na máslo. Je možné z nich však připravit také zavařeniny. Kakaovník má podlouhlé lesklé zelené listy, které jsou červené, když vyrůstají. Dřevo kakaovníku je žluté až červené, strom dorůstá 4 až 8 metrů.

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se