Naše produkty

Nejprodávanější

Kakaovník pravý červený - Theobroma cacao - semena kakaovníku - 5 ks

1000316

Nové

Kakaovník pravý červený je stálezelený strom, pocházející z tropických oblastí Ameriky.Je velmi dobře známý především díky svým plodům- kakaovým bobům, které jsou využívány především k výrobě kakaového másla. To je jednak užíváno na výrobu čokolády, ale jsou ověřeny také jeho pozitivní účinky v kosmetických přípravcích.

Více informací

63 Kčs DPH

Toto zboží není momentálně skladem
 
Návod

Plody kakaovníky se nejprve nadrtí na prášek a posléze na máslo. Je možné z nich však připravit také zavařeniny. Kakaovník má podlouhlé lesklé zelené listy, které jsou červené, když vyrůstají. Dřevo kakaovníku je žluté až červené, strom dorůstá 4 až 8 metrů.

Jak pěstovat kakaovník

Semena kakaovníku je nutné zasadit ihned po obdržení, jelikož rychle ztrácejí klíčivost. Nejdříve semena namočíme do vlažné vody na 24 - 48 hodin. Kakaovník vyséváme do výživného pěstitelského substrátu nebo do sadbovacích tablet - Jiffy. Nádobku se semínky umístíme do pokojového skleníku čí fóliovníku, nebo alespoň zakryjeme igelitovým sáčkem, abychom udrželi vysokou vzdušnou vlhkost. Potřebuje dostatek tepla, nejméně 25 - 30 stupňů. Nezapomínáme však zajistit občasné větrání, aby se k semínku dostal také kyslík a čerstvý vzduch. Kakaovník vyžaduje k vyklíčení vlhkost a teplo. Rostlina je však na příliv přímého slunce citlivá a slunce jí může sežehnout listy, proto ji umisťujeme na světlo, nikoliv však na přímé slunce. Doba klíčení je cca. 4 -6 týdnů. 






1 další produkt ve stejné kategorii:

Menu