Kategorie
- Rajčata
- Papriky a chilli
- Zelenina a ovoceSemínka 1000 odrůd skladem
- Okrasné rostlinyČerstvé hlízy a cibulky jarních cibulovin!
- Sadba zeleninyČerstvé sazečky právě skladem!
- BIO kvalita
- Travní a luční směsi
- Léčivky a koření
- Klíčky a microgreen
- Exotické rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keře
- Pomůcky k pěstování
- Substráty, hnojiva a postřiky
- Knihy
- Dárkové balíčky a poukázky
Artyčok - Cynara scolymus - prostokořenná...
Rybíz červený - Ribes sylvestre - protokořenná...
Borůvka americká modrá - Vaccinium corymbosum -...
Kakaovník pravý červený - Theobroma cacao - osivo kakaovníku - 5 ks
Zboží již nemáme v nabídce, náhradu najdete zde: https://www.osiva-semena.cz/797-plodici-stromy
Kakaovník pravý červený je stálezelený strom, pocházející z tropických oblastí Ameriky. Je velmi dobře známý především díky svým plodům- kakaovým bobům, které jsou využívány především k výrobě kakaového másla. To je jednak užíváno na výrobu čokolády, ale jsou ověřeny také jeho pozitivní účinky v kosmetických přípravcích.
Plody kakaovníky se nejprve nadrtí na prášek a posléze na máslo. Je možné z nich však připravit také zavařeniny. Kakaovník má podlouhlé lesklé zelené listy, které jsou červené, když vyrůstají. Dřevo kakaovníku je žluté až červené, strom dorůstá 4 až 8 metrů.
Jak si vypěstovat kakaovník ze semínka?
Semena kakaovníku je nutné zasadit ihned po obdržení, jelikož rychle ztrácejí klíčivost. Nejdříve semena namočíme do vlažné vody na 24 - 48 hodin. Kakaovník vyséváme do výživného pěstitelského substrátu nebo do sadbovacích tablet - Jiffy. Nádobku se semínky umístíme do pokojového skleníku čí fóliovníku, nebo alespoň zakryjeme igelitovým sáčkem, abychom udrželi vysokou vzdušnou vlhkost. Potřebuje dostatek tepla, nejméně 25 - 30 stupňů. Nezapomínáme však zajistit občasné větrání, aby se k semínku dostal také kyslík a čerstvý vzduch. Kakaovník vyžaduje k vyklíčení vlhkost a teplo. Rostlina je však na příliv přímého slunce citlivá a slunce jí může sežehnout listy, proto ji umisťujeme na světlo, nikoliv však na přímé slunce. Doba klíčení je cca. 4 -6 týdnů.
Zboží již nemáme v nabídce, náhradu najdete zde: https://www.osiva-semena.cz/797-plodici-stromy
Kakaovník pravý červený je stálezelený strom, pocházející z tropických oblastí Ameriky. Je velmi dobře známý především díky svým plodům- kakaovým bobům, které jsou využívány především k výrobě kakaového másla. To je jednak užíváno na výrobu čokolády, ale jsou ověřeny také jeho pozitivní účinky v kosmetických přípravcích.
Plody kakaovníky se nejprve nadrtí na prášek a posléze na máslo. Je možné z nich však připravit také zavařeniny. Kakaovník má podlouhlé lesklé zelené listy, které jsou červené, když vyrůstají. Dřevo kakaovníku je žluté až červené, strom dorůstá 4 až 8 metrů.