
Kategorie
- BIO kvalita
-
Osiva zeleninyListová a kořenová zelenina
- Zelenina – sadba
- Sazenice
- Osiva rajčat
- Osiva paprik a chilli
- Osiva léčivek a bylinek
- Jahodník
- Osiva okrasných rostlin
- Cibuloviny
-
Semínka na klíčkyVelký výběr
- Microgreen
- Osiva exotických plodů
- Osiva užitkových rostlin
- Osiva masožravek
-
Osiva stromů a keřů
- Osiva travních směsí
- KnihyNové!
- Speciální substráty
- Hnojiva a ochrana rostlin
- Pomůcky k pěstování
- Dárkové balíčky
- Přírodní produkty


BIO Mangold Lucullus - Beta vulgaris - bio...

BIO Letní zázrak - čajové sáčky - bio čaj...

BIO zahradničení - základní kurz - kniha - 1 ks

BIO Cizrna, čočka, pískavice - Zdravý den -...

Ředkev Francouzská snídaně - Raphanus sativus...
Kadeřávek Red Russian - Brassica oleracea - osivo kadeřávku - 150 ks
Kadeřávek či kapusta kadeřavá je velice nenáročná rostlina na pěstování. Nevytváří hlávky, ale pouze listové růžice, ze kterých postupně sklízíme listy.
Listy jsou zelenošedé barvy s fialovými stonky. Svým tvarem připomínají listy dubu. Listy jsou velmi chutné a křehké.
Výhodou je, že rostlina je velice odolná, snese i mráz do -15 °C.
Jak si vypěstovat kadeřávek ze semínka?
Přímé výsevy provádíme od května do června, nejlépe přezimují kompaktní rostliny, vyrostlé z přímých výsevů koncem června.
Semínka vyséváme do hloubky 1–2 cm do sponu 60 x 50 cm. Doba klíčení je přibližně 1–3 týdny, ale může se lišit v závislosti na podmínkách pěstování.
Stanoviště volíme slunečné, polostinné s dobře propustnou, středně těžkou, zásaditou půdou.
Při nedostatku vláhy a živin kadeřávek žloutne a opadávají mu listy. Rostliny jsou odolné vůči nízkým teplotám, lze je tedy sklízet až do jara.