
Kategorie
- BIO kvalita
-
Osiva zeleninyListová a kořenová zelenina
- Zelenina – sadba
- Sazenice
- Osiva rajčat
- Osiva paprik a chilli
- Osiva léčivek a bylinek
- Jahodník
- Osiva okrasných rostlin
- Cibuloviny
- Semínka na klíčkyVelký výběr
- Microgreen
- Osiva exotických plodů
- Osiva užitkových rostlin
- Osiva masožravek
-
Osiva stromů a keřů
- Osiva travních směsí
- KnihyNové!
- Speciální substráty
- Hnojiva a ochrana rostlin
- Pomůcky k pěstování
- Dárkové balíčky
- Přírodní produkty


BIO Mangold Lucullus - Beta vulgaris - bio...

BIO Letní zázrak - čajové sáčky - bio čaj...

BIO zahradničení - základní kurz - kniha - 1 ks

BIO Cizrna, čočka, pískavice - směs bio osiva...

Ředkev Francouzská snídaně - Raphanus sativus...
Javor japonský - Acer palmatum - osivo javoru - 5 ks
Japonský javor, také nazývaný jako dlanitolistý, je nádherný strom, který má krásné červené listy.
Vhodná k pěstování jako pokojová rostlina a je možné ho vytvarovat jako bonsaj.
Japonský javor má svůj domov v Japonsku, v Číně či Koreji.
V přírodě dosahuje výšky maximálně kolem 5 m.
Jak si vypěstovat javor ze semínka?
Nejdříve semena namočíme do vody na 48 hodin, poté provedeme studenou stratifikaci po dobu 1–3 měsíců v lednici při teplotě 4 °C. Výsev poté provádíme do hloubky 0,5 cm.
Semínka klíčí dlouho a nepravidelně, přibližně 1–2 měsíce, ale tato doba se může prodloužit v závislosti na pěstebních podmínkách. Ideální teplota ke klíčení je 18–24 °C.
Stanoviště volíme světlé, polostinné s lehkou, propustnou půdou s příměsí rašeliny.
Doporučujeme pravidelnou zálivku a hnojení.