1001710
Nové
Fazol Hilda je středně raná výnosná odrůda. Má obzvlášť chutné lusky, které dlouho vydrží a dají se i mrazit.
Fazole jsou vyhledávanou potravinou diabetiků, protože snižují hladiny cukru v krvi.
Jak si vypěstovat fazol ze semínka?
Fazol vyséváme od poloviny května do června přímo na slunečné stanoviště s hlínopísčitou, kyprou, humózní půdou. Vždy do jedné jamky dáme dvě až tři semena do hloubky 5 cm a do sponu 100 x 50 cm. Rostlině poskytneme oporu pro pnutí alespoň do výšky 2 - 3 metrů. Půda by měla být prohřátá alespoň na 12°C a teplota vzduchu kolem 20°C. Stanoviště volíme slunečné, polostinné. Zaléváme pravidelně, půdu občas zkypříme motyčkou a odstraníme plevel. V době nasazování na květ zaléváme vydatně 1x denně. Hnojíme organickými hnojivy pouze do té doby, než se začnou tvořit květy. Doba klíčení je přibližně 1 - 2 týdny, ale v závislosti na podmínkách se může lišit. Pnoucí odrůdy jsou vhodné pro postupnou sklizeň.