
Kosatec Tipped in Blue - Iris sibirica - hlízy...

Kozlíček polníček Verte de Cambrai -...

Pelyněk kozalec - Estragon - Artemisia...

Salát chřestový patří mezi zeleninu asijského původu, který netvoří pevné, ale měkké hlávky.
Tato odrůda je vhodná pro postupnou sklizeň listů a k nakládání dužnatého stonku.
Z této rostliny se používá jak stonek tak i listy.
Stonek se připravuje podobně jako chřest. A chutná dobře také v syrové podobě.
Jak si vypěstovat chřestový salát ze semínka?
Výsev provádíme přímo na záhon v průběhu dubna do hloubky přibližně 1 cm, stačí jen lehce zakrýt zeminou. Ideální teplota ke klíčení je okolo 15 °C. Doba klíčení je 8–14 dní, ale může být i delší.
Půda by měla být středně těžká, humózní, neutrální či mírně zásaditá. Zaléváme pravidelně a velmi vydatně.
Ideální spon je 30 x 25 cm. Salát lze vysévat i průběžně. Prodlouží se tak doba jeho sklizně.
Nejdříve se, prosím, přihlašte
Přihlásit seZaložte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží
Přihlásit se