
Kategorie
- BIO kvalita
-
Osiva zeleninyListová a kořenová zelenina
- Zelenina – sadba
- Sazenice
- Osiva rajčat
- Osiva paprik a chilli
- Osiva léčivek a bylinek
- Jahodník
- Osiva okrasných rostlin
- Cibuloviny
-
Semínka na klíčkyVelký výběr
- Microgreen
- Osiva exotických plodů
- Osiva užitkových rostlin
- Osiva masožravek
-
Osiva stromů a keřů
- Osiva travních směsí
- KnihyNové!
- Speciální substráty
- Hnojiva a ochrana rostlin
- Pomůcky k pěstování
- Dárkové balíčky
- Přírodní produkty


BIO Mangold Lucullus - Beta vulgaris - bio...

BIO Letní zázrak - čajové sáčky - bio čaj...

BIO zahradničení - základní kurz - kniha - 1 ks

BIO Cizrna, čočka, pískavice - Zdravý den -...

Ředkev Francouzská snídaně - Raphanus sativus...
Česnekovník hořký - Cedr španělský - Cedrela odorata - osivo česnekovníku - 8 ks
Česnekovník hořký, jinak také cedr španělský či mexický, je majestátní listnatý strom, který dorůstá ve své domovině až do výše 40 m.
Oblastí přirozeného výskytu je Mexiko a státy Jižní Ameriky.
Oblíbené je dřevo tohoto stromu, neboť se velmi dobře opracovává. Využívá se také jako léčivá rostlina.
Jak si vypěstovat česnekovník ze semínka?
Nejdříve semena namočíme do vody na 2–3 dny. Před samotným výsevem je nutná studená stratifikace, tzn. semena vložíme do ledničky na 3 měsíce.
Výsev provádíme do hloubky 1–2 cm. Klíčení trvá přibližně 4–6 týdnů nebo déle. Záleží na pěstebních podmínkách.
Česnekovník preferuje půdu dostatečně výživnou, propustnou, mírně kyselou. Ideální je písčitá nebo písčitohlinitá. Stanoviště by mělo být slunné a dobře chráněné.