×
Hledat v našem blogu

BIO klíčky – vitamínová bomba pro zvýšení odolnosti organismu

Blížící se zima zvyšuje nároky na náš organismus, který tak snáze podléhá nachlazení. Co pro podporu odolnosti těla můžete udělat?

Samozřejmě se můžete každé ráno začít otužovat studenou sprchou. Nebo zvolit pohodlnější způsob a zvýšit přísun čerstvé zeleniny a ovoce. Nabídka běžného ovoce či zeleniny je však v zimě omezená nebo ji pořídíte za vyšší ceny. Alternativou je si v zimních měsících doma vypěstovat vitamínovou bombu v podobě BIO klíčků. Každé semeno je plné koncentrované energie a živin.

Skutečné kouzlo spočívá v procesu klíčení. Semena mnohonásobně zvyšují svou výživnou hodnotu a ve formě klíčku ji dokážou předat! Velkou výhodou také je, že klíčky si můžete napěstovat celoročně.

První zmínka konzumaci naklíčených výhonků fazole mungo pochází z období kolem roku 3000 př. n. l v Číně, což je zároveň první záznam o klíčcích výhoncích rostlin používaných jako součást potravy člověka. BIO zdravé klíčky jsou naklíčená semena, které jsou pro náš organismus úžasným zdrojem vitamínů a dalších cenných látek dostupných po celý rok.

Věděli jste, že klíčky jsou nejbohatším zdrojem vitamínu E? Ve srovnání s bílou moukou obsahují několikanásobně vyšší množství vitamínů skupiny B, vápníku, hořčíku, železa, fosforu a draslíku.

Jaké jsou přínosy BIO klíčků pro naše zdraví? BIO klíčky přispívají k léčení srdečních a cévních nemocí a zároveň představují bohatý zdroj energie pro jedince všech věkových kategorií.

Abychom v maximální míře využili výživových látek, které klíčky obsahují, měli bychom je konzumovat syrové. Můžeme je přidávat do salátů, pomazánek, nebo je jednoduše posypat na chléb. Při konzumaci BIO klíčků je důležité sníst je celé, tedy včetně kořenů.

Tipy pro pěstování klíčků

BIO klíčky si můžete snadno vypěstovat přímo u vás doma. K tomu můžete využít speciální klíčící misku, nebo jednoduše nějaký talíř vyložený vatou. Po 3 až 6 dnech se objeví vitální klíčky, které jsou připravené k konzumaci. Klíčící miska by měla být umístěna na teplém a světlém místě.

K naklíčení jsou vhodná prakticky všechna semena jedlých rostlin. Mezi nejčastěji pěstované u nás patří například čočka, neloupaný zelený hrách, vojtěška či rukola.

Podobné články

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se