BIO klíčky – vitamínová bomba pro zvýšení odolnosti organismu
Blížící se zima zvyšuje nároky na náš organismus, který tak snad podléhá nachlazení. Co pro podporu odolnosti těla můžeme udělat?
Samozřejmě se můžeme každé ráno začít otužovat studenou sprchou. Nebo zvolíme pohodlnější způsob a zvýšíme přísun čerstvé zeleniny a ovoce. Nabídka běžného ovoce či zeleniny je však v zimě omezená nebo ji pořídíme za vyšší ceny. Alternativou je si v zimních měsících doma vypěstovat vitamínovou bombu v podobě BIO klíčků. Každé semeno je plné koncentrované energie a živin. Skutečné kouzlo spočívá v procesu klíčení. Semena mnohonásobně zvyšují svou výživnou hodnotu a ve formě klíčku ji dokážou předat! Velkou výhodou také je, že klíčky si můžete napěstovat celý rok.
Léčebné účinky
První zmínka konzumaci naklíčených výhonků fazole mungo pochází z období kolem roku 3000 př. n. l v Číně, což je zároveň první záznam o klíčcích výhoncích rostlin používaných jako součást potravy člověka. BIO zdravé klíčky jsou naklíčená semena, které jsou pro náš organismus úžasným zdrojem vitamínů a dalších cenných látek dostupných po celý rok. Věděli jste, že klíčky jsou nejbohatším zdrojem vitamínu E? Ve srovnání s bílou moukou obsahují několikanásobně vyšší množství vitamínů skupiny B, vápníku, hořčíku, železa, fosforu a draslíku.
Jaké jsou pozitivní účinky BIO klíčků na naše tělo? BIO klíčky podporují léčbu srdečních a cévních nemocí a zároveň jsou vynikajícím zdrojem energie pro všechny věkové skupiny.
Jak BIO klíčky správně konzumovat? BIO klíčky konzumuje syrové, jedině tak si zachovají co nejvíce vitamínů. Můžeme je přidat do salátů, pomazánek i jen na chléb. BIO klíčky se konzumují celé včetně kořenů.
Rady pro pěstování výhonků
BIO klíčky si můžete doma vypěstovat buď ve speciální klíčící misce nebo i na vatě na talíři. Vitální ní klíčky vhodné ke konzumaci se nám objeví po 3 až 6 dnech. Klíčící miska by měla být umístěná na teplém místě a na světle. K naklíčení jsou vhodná prakticky všechna semínka jedlých rostlin. K těm nejčastěji používaným u nás patří čočka, neloupaný zelený hrách, vojtěška či rukola.