×
Hledat v našem blogu

Konec května je tu a s ním přichází čas přímých výsevů

Konec května je tu, a s ním přichází i řada krásných, až skoro letních dní. I v tuto roční dobu můžete Vaší zahrádky či balkóny zkrášlovat, popřípadě myslet na Váš zdravý jídelníček a pěstovat si vlastní zeleninu.

Co by se ještě dalo v květnu vysévat?

Nastává čas výsadby přímo ven. Přemísťujeme ven předpěstovaná rajčata či papriky. Pokud jste si ještě nestihli udělat sazeničky, nemusíme truchlit. Nyní, po posledních zmrzlých mužích, kdy už noční mrazíky nehrozí, se můžeme pustit do přímého výsevu teplomilné bazalky a dalších bylinek, jako levandule či kopr. Jejich obrovskou výhodou je, že k zdárnému pěstování nepotřebují žádné speciální hnojení, spokojí se substrátem pro bylinky.

Z plodové zeleniny se nyní vysévá ještě cuketa, fazole či kukuřice. Pokud byste chtěli Vaší zahrádku zpestřit lehce netradiční zeleninou, doporučujeme vysévat lagenárie neboli indické okurky či ačokču.

Nyní je také ideální doba na výsadbu asijské zeleniny, je nenáročná a sklizně se rychle dočkáme.

Pokud byste chtěli raději Vaši zahrádku zkrášlit nějakými květy, je nyní ideální doba na sadbu dosen neboli kan z hlíz. Nabízíme tři barevné kombinace dosen, tyto až 1,5 metru vysoké květiny, nikdo nepřehlédne. Ke svému růstu jim postačí slunečné stanoviště a výživná půda. Hlízy vysazujeme do hloubky 15 cm, aby se mohly dobře zakořenit.

Pokud nyní zasadíte Vaše oblíbené dvouletky – napřesrok jako kdybyste našli. Odmění Vás jemnými kvítky. Zasaďte si macešky, hvozdíky či topolovky.

Tag: Zahrada
Podobné články

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se