×
Hledat v našem blogu

Pěstování sněženek - poslů jara

Pěstování sněženek z cibulek není nic náročného. Určitě každého potěší najít po chladné zimě ve zbytcích sněhu již první kvítky sněženek. Sněženkám se dobře daří na vlhkých stanovištích v lesích či na loukách. Ale ani pěstování na vlastní zahrádce není problém. Výhodou sněženek je fakt, že pokud jim dopřejeme ty správné pěstební podmínky, samy se rozmnoží a další rok nás překvapí ještě ve větším počtu.

Pěstování sněženek z cibulovin

Cibulky sněženek sázíme do hloubky 3–5 cm a ideálně necháváme rozestupy mezi jednotlivými rostlinami alespoň 6 cm. Substrát pro sněženky vybereme s vyšším pH. Ideální doba je podzimzáří až listopad. Jedině nesmí být půda zamrzlá.

V naší nabídce na www.osiva-semena.cz nabízíme tyto druhy:

Galanthus nivalis, neboli Sněženka podsněžník začíná kvést jako první. Mnohokrát již otužilé stonky proráží i vrstvu sněhu. Dosahují max. výšky až 20 cm, které jsou zakončeny květem směřujícím směrem dolů.

Dále u nás najdete Galanthus Woronowii - Sněženka Woronova. Tento druh pochází z Turecka. V Anglii se již stal velmi oblíbeným, pěstuje se zde již více než 100 let. Dosahuje výšky max. 15 cm.

Nechybí u nás ani druh Galanthus Elwesii - Sněženka Elwésova. Tento druh patří k těm nejvyšším, roste až do výšky kolem 20 cm. Jedná se o robustnější variantu sněženky, a tedy i více odolnou.

Tag: Cibuloviny
Podobné články

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se