Květen
Plevel v kuchyni – šťovík kyselý
Šťovík mnozí považují za obtížný plevel. Věděli jste však, že v prvorepublikových zahradnických příručkách je doporučován upravovat společně s lebedou a špenátem?
Medonosné rostliny jsou pro zahradu pokladem
„Věděli jste, že než včela nasbírá pyl k výrobě jednoho kilogramu medu, musí nalítat dvě stě padesát tisíc kilometrů?“
K létu patří voňavé bylinky - bazalku využijeme nejen v kuchyni
Pěstujte si toto oblíbené koření celoročně doma
Kosatce mohou zdobit záhony od dubna do září
Jejich latinské jméno - iris - je odvozeno od řecké bohyně duhy
Základ podzimní zahrady tvoří jiřinky
Víte, jak si na zahrádce udělat kouzelné podzimní zákoutí? Pěstujte jiřinky, poradíme vám jak na to.