
Kategorie
- BIO kvalita
-
Osiva zeleninyListová a kořenová zelenina
- Zelenina – sadba
- Sazenice
- Osiva rajčat
- Osiva paprik a chilli
- Osiva léčivek a bylinek
- Jahodník
- Osiva okrasných rostlin
- Cibuloviny
- Semínka na klíčkyVelký výběr
- Microgreen
- Osiva exotických plodů
- Osiva užitkových rostlin
- Osiva masožravek
-
Osiva stromů a keřů
- Osiva travních směsí
- KnihyNové!
- Speciální substráty
- Hnojiva a ochrana rostlin
- Pomůcky k pěstování
- Dárkové balíčky
- Přírodní produkty


BIO Mangold Lucullus - Beta vulgaris - bio...

BIO Letní zázrak - čajové sáčky - bio čaj...

BIO zahradničení - základní kurz - kniha - 1 ks

BIO Cizrna, čočka, pískavice - směs bio osiva...

Ředkev Francouzská snídaně - Raphanus sativus...
BIO Zelí červené Kalibos - Brassica oleracea capitata - bio osivo zelí - 30 ks
Zelí Kalibos v BIO kvalitě je pozdní odrůda špičatého zelí. Není vhodný k uskladnění. Pěstuje se především k přímé spotřebě.
Hlávky mají tmavě fialové zbarvení a křehké listy. Listy mají výbornou nasládlou chuť. Je vhodný zejména k přímé konzumaci, ale i tepelným úpravám.
Hlávky sklízíme při hmotnosti kolem 2 kg.
Vegetační doba je přibližně 90–110 dnů.
Odrůda Zelí Kalibos je tradiční odrůda a byla oceněna nadací ProSpecieRara, která se specializuje na zachovávání tradičních a vzácných odrůd rostlin.
Bio semena jsou produktem ekologického zemědělství a jsou vypěstována dle platných norem EU.
Jak si vypěstovat zelí ze semínka?
S předpěstováním můžeme začít již v únoru nebo v březnu, kdy semínka zelí vysejeme do skleníku do sadbovačů do hloubky 0,5 cm. Doba klíčení je přibližně 1 týden při teplotě 20 °C. Jakmile narostou oba dva děložní lístky, teplotu snížíme na 10 °C přibližně na týden. Poté se vrátíme k teplotě od 16 do 20 °C. Přesazujeme ve chvíli, kdy mají rostliny 5–7 listů a to ve druhé polovině května.
Stanoviště volíme slunečné (nikoli přímé slunce) s vyšší vzdušnou vlhkostí, rostlině tedy vyhovují polohy, kde častěji prší. Jinak pravidelně a dostatečně zaléváme. Sázíme do sponu alespoň 50 x 50 cm.
Půdu volíme dobře propustnou, zásobenou živinami s dostatečným obsahem vápníku a dusíku (toho ale nesmí být příliš). Hnojíme ideálně chlévským hnojem.
Zelí se sklízí přibližně za 3–5 měsíců, dle podmínek pěstování. Pevná a tvrdá hlávka se odřezává u země. Zelí zchladíme a uchováváme při teplotě 1 °C v chladné a vlhké místnosti.