1003716
Nové
BIO osiva kopr je výnosná odrůda kopru s kořenitou chutí tmavě zelené barvy.
Kopr se hodí do okurkového salátu, k rybám či na chléb s máslem či tvarohem. Kopr podporuje trávení a vzbuzuje chuť k jídlu.
Bio semena jsou produktem ekologického zemědělství a jsou vypěstována dle platných norem EU.
Jak si vypěstovat kopr ze semínka?
Přímý výsev provádíme od dubna do srpna. Ideální hloubka výsevu je 0,5–1 cm do vzdálenosti 20–25 cm od sebe. Doba klíčení je obvykle 10–20 dní, ale může být i delší. Teplota ke klíčení by měla být mezi 10–20 °C.
Stanoviště pro kopr zvolíme slunečné či polostinné s kvalitním hlinitým, propustným a lehkým substrátem. Nezapomeneme na pravidelnou zálivku a hnojení.
Průběžným výsevem si můžete zajistit úrodu po celou sezónu. Kopr se rozmnožuje samovýsevem.