Naše produkty

Nejprodávanější

BIO Cibule jarní žlutá Sturon - BIO osivo - semena cibule - 500 ks

1003732

Nové

Cibule jarní Sturon - bio semena

Cibule se do světa rozšířila ze západní Asie a dnes si vaření bez této druhé nejrozšířenější zeleniny dokážeme jen těžko představit. Kromě toho, že tvoří základ desítky jídel, konzumuje se tepelně upravená i syrová a podporuje naše chuťové buňky, má také vliv na naše zdraví.

Více informací

58 Kčs DPH

Skladem

- +

 
Návod

Jak si vypěstovat cibuli ze semínka?

Výsev se provádí v průběhu zimních měsíců do skleníku nebo od dubna na venkovní záhon. Hloubka výsevu je 0,5 - 1 cm. Klíčení trvá 2 – 4 týdny (záleží na odrůdě a podmínkách pěstování). Ideální teplota ke klíčení je 12 – 18 ºC. Spon 25 – 30 x 10 – 15 cm. Stanoviště volíme teplé a slunečné, příp. polostín. Půda by měla být písčitohlinitá, dobře propustná a humózní. Měla by být také neutrální nebo mírně zásaditá. Cibule vyžaduje dostatečnou závlahu, ale ne přílišné přemokření. Cibulím vyhovuje fosfor a draslík, hnojiva s dusíkem či chlorem nejsou vhodná. 

Cibule se sklízí v době, kdy porost z jedné třetiny až poloviny polehne (zpravidla koncem července). Sklizená cibule se nechává proschnout na záhoně nebo zavěšená ve svazcích. Skladujeme na chladném a suchém místě, s teplotou 0 – 2 ºC.

Související produkty

5 dalších produktů ve stejné kategorii:

Posledně prohlédnuté

Menu