Naše produkty

Nejprodávanější

BIO Cibule jarní žlutá Sturon - Allium cepa - bio semena cibule - 500 ks

1003732

Nové

Cibule se do světa rozšířila ze západní Asie a dnes si vaření bez této druhé nejrozšířenější zeleniny dokážeme jen těžko představit. Kromě toho, že tvoří základ desítky jídel, konzumuje se tepelně upravená i syrová a podporuje naše chuťové buňky, má také vliv na naše zdraví.

Cibule Sturon má podlouhlé cibulky s hnědou slupkou. Je to poloraná odrůda, která se vyznačuje velmi dobrou skladovatelností.

Bio semena jsou produktem ekologického zemědělství a jsou vypěstována dle platných norem EU.

Více informací

58 Kčs DPH

Skladem

- +

 
Návod

Jak si vypěstovat cibuli ze semínka?

Výsev se provádí v průběhu zimních měsíců do skleníku nebo od dubna na venkovní záhon. Hloubka výsevu je 0,5–1 cm. Klíčení trvá 2–4 týdny (záleží na odrůdě a podmínkách pěstování). Ideální teplota ke klíčení je 12–18 ºC. Spon 25–30 x 10–15 cm

Stanoviště volíme teplé a slunečné, příp. polostín. Půda by měla být písčitohlinitá, dobře propustná a humózní. Měla by být také neutrální nebo mírně zásaditá. 

Cibule vyžaduje dostatečnou závlahu, ale ne přílišné přemokření. Cibulím vyhovuje fosfor a draslík, hnojiva s dusíkem či chlorem nejsou vhodná. 

Cibule se sklízí v době, kdy porost z jedné třetiny až poloviny polehne (zpravidla koncem července). Sklizená cibule se nechává proschnout na záhoně nebo zavěšená ve svazcích. Skladujeme na chladném a suchém místě s teplotou 0–2 ºC.

 
Detailní informace
KvalitaBIO kvalita

Související produkty

5 dalších produktů ve stejné kategorii:

Posledně prohlédnuté

Menu