×

Kategorie

Begónie Nonstop F1 Red - Begonia tuberhybrida - osivo begónie - 20 ks

×

Begónie Nonstop F1 patří mezi velkokvěté odrůdy, které se vyznačují bujným růstem. Kultivar Nonstop se také pyšní velmi dobrou vitalitou po celou dobu růstu.

Tato odrůda kvete od května až do prvních mrazíků velkými květy červené barvy.

Výška rostliny je okolo 25–30 cm, díky tomu ji lze pěstovat i v truhlíků či jiné pěstební nádobě.

Číst víceShow less
52 Kč s DPH
Skladem
Kód zboží:
1000848
Přidat k oblíbeným
Popis

Jak si vypěstovat begónii ze semínka?

Semena vyséváme od ledna do února do mělkých pěstebních nádob a na povrch substrátu, kterou umístíme do místnosti s teplotou 20–24 °C. Po naklíčení semena přesadíme do nádoby s rašelinou

V této fázi rostlinám prospívá vyšší vzdušná vlhkost a stále vlhký substrát. Rostliny ponecháme v těchto podmínkách do té doby, než mají minimálně 4 pravé listy. K tvorbě těchto listů potřebuje begónie dostatek jasného světla, bez přímého slunečního záření.

koncem května se rostliny přesazují na venkovní stanoviště, tedy v době, kdy již nehrozí ranní mrazy. Stanoviště toleruje také slunečné, ale lépe se jí bude dařit na polostinném až stinném místě, které je chráněné před větrem a s kyprou, humózní, mírně kyselou a stálé vlhkou půdou.

Od jara do léta přihnojujeme rostliny hnojivem podporující kvetení. Koncem léta hnojení omezíme, jelikož je třeba begónii připravit na přezimování

Begónie se množí řízkováním nebo semeny.

Číst víceShow less
Detaily produktu
1000848

Parametry

Výsev
Leden
Únor
Výška
20 - 40 cm
Stanoviště
Polostín
Barva květů
Červená
Doba kvetení
Květen
Srpen
Září
Červen
Červenec
Možnosti pěstování
Venku
Vegetační doba
Letničky
Odrůda
Hybridní F1
Mohlo by se také hodit
236 Kč s DPH

Conavit je hnojivo čistě přírodního původu, které je určené pro všechny druhy rostlin. Nezanechává škodlivé zbytky v půdě a neznečišťuje vodní toky.

V něm obsažené živiny se uvolňují postupně, proto podporuje rostliny po jejich celou vegetační dobu. Toto pevné hnojivo nemůže být vyplaveno vodou jako jiná rozpustná chemická hnojiva. 

Bylo speciálně vyvinuto pro organické pěstování rostlin. Jeho nejlepší funkčnosti lze docílit ve spojení s mykorhizními houbami, jež z něj získávají živiny, které poté dále poskytují rostlině.

221 Kč s DPH

Symbivit univerzal je pomocný přípravek pro pěstování rostlin, který je rostlinného původu, jelikož využívá symbiotických, pozitivních, biostimulačních a biohnojivých účinků, které přináší spojení půdní houby Trichoderma harzianum a mykorhizy.

Při použití se mikroskopická vlákna půdních hub napojí na kořenový systém dané rostliny – vznikne tak symbióza mezi prospěšnými půdními houbami a kořeny rostlin. Takto vytvořená mykorhiza umožňuje lepší a dlouhodobý příjem vody a živin a jejich efektivnější dodání rostlinám. Touto přírodní cestou lze dosáhnout výnosnější úrody, krásnějších květů a celkově lepší vitality rostlin.

Obecně mykorhizní houby prodlužují vegetační dobu, rozvíjí kořenový systém rostliny a zvyšují odolnost rostlin po celý jejich život.

Symbivit Univerzal je vhodný pro většinu kvetoucích rostlin, pokojové rostliny, popínavé rostliny, zeleninu, ovocné stromy a některé stromy a keře.

Naopak není vhodný pro použití při pěstování orchidejí, azalky, vřesu, jehličnanů, rhododendronů, brukvovitých a merlíkovitých rostlin. 

Přípravek lze použít do volné půdy, skleníku i fóliovníku.

138 Kč s DPH

Wuxal super je kapalné hnojivo, které má široké možnosti využití. Hnojivo má velmi nízký obsah chloru.

Je určené zejména na polní plodiny, chmel, zeleninu, okrasné rostliny, ovocné dřeviny či vinnou révu.

Používá se aplikací na list či ve formě zálivky. Obsahuje stopové živiny v chelátové vazbě, které jsou rostlinami dobře přijímány.

242 Kč s DPH

Symbivit Muškát - balkonóvé květiny je nová přírodní metoda jak pečovat o kořenový systém rostlin.

Po aplikaci dosahují kvetoucí rostliny sytějších barev. Rostliny kvetou podstatně déle a jsou odolnější vůči některým chorobám. Také podporuje vyšší tvorbu květů.

Mykorhiza symbivit Muškát se využívá u řady rostlin jako verbeny, petúnie, fuchsie, lobelky, okrasné popínavé rostliny a další kvetoucí rostliny.

Přípravek musí přijít do kontaktu s kořenovým systémem rostliny. 

116 Kč s DPH

Silva Tabs je hnojivo ve formě tablet, které se pomalu rozpouští až po dobu 12 měsíců. Je určeno pro individuální hnojení či pro přihnojování.

Živiny jsou efektivně využity přímo kořenovým systémem hnojené rostliny. Nehnojíte okolní plevel.

Hnojivo není vyplavováno vodou, neboť obsažené živiny se v ní rozpouštějí pouze velmi pomalu, a nehrozí snadné předávkování.

Hnojivo se velmi snadno přesně dávkuje, neboť každá tableta má definovanou hmotnost.

178 Kč s DPH

Pevné hnojivo Kristalon Plod a květ je vhodné pro zeleninu, drobné ovoce, okrasné rostliny. Hnojivo Kristalon je nejoblíbenější hnojivo na českém trhu a prodává se již od roku 1996.

Svoji oblíbeností dosáhlo hlavně díky svým výborným hnojivým účinkům, a to jak u drobných zahrádkářů tak i u profesionálů. 

Jedná se o krystalické hnojivo, které je vodorozpustné a určené pro rychlejší start produkčního období rostlinPodporuje vyšší násadu a vybarvení květů a plodů.

Kristalon je univerzálně použitelný pro ovoce, zeleninu, okrasné rostliny včetně balkonových, ovocné stromy a keře, vinnou révu. Zamezuje žloutnutí listů

Naposledy zobrazené
52 Kč s DPH

Begónie Nonstop F1 patří mezi velkokvěté odrůdy, které se vyznačují bujným růstem. Kultivar Nonstop se také pyšní velmi dobrou vitalitou po celou dobu růstu.

Tato odrůda kvete od května až do prvních mrazíků velkými květy červené barvy.

Výška rostliny je okolo 25–30 cm, díky tomu ji lze pěstovat i v truhlíků či jiné pěstební nádobě.

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se