×

Kategorie

Banánovník Sikkism - Musa sikkimensis - osivo banánovníku - 3 ks

×

Banánovník Sikkism pochází ze severovýchodní Asie, kde sníh i zima nejsou tabu. Listy jsou velice zvláštní tím, že mají červený pruh.

Pokud chcete tuto rostlinu pěstovat venku na zahradě, a ne jako pokojovku, je dobré semínka zasít hned brzy z jara, kdy už je půda teplejší.

Květy této odrůdy jsou červené. Výška rostliny může být 4–6 m.

Číst víceShow less
60 Kč s DPH
Skladem
Kód zboží:
1000715
Přidat k oblíbeným
Popis

Jak si vypěstovat banánovník ze semínka?

Semínka banánovníku sněžného můžeme pěstovat po celý rok jako pokojovou rostlinu. Nejdříve je nutné pilníkem či nožem narušit obal semínka a poté dát do vody s pokojovou teplotou přibližně na 48 hodin. Poté jsou semínka připravená k výsevu.

Zasadíme je do substrátu 2 cm hluboko. Ideální teplota ke klíčení je 25–30 °C. Klíčení obvykle trvá 1–6 měsíců. Teplotu se snažíme udržovat stálou kolem 25 stupňů, pouze v době vegetačního klidu můžeme teplotu nepatrně snížit.

Banánovník Sikkism je sice mrazuvzdorná odrůda, ale jeho otužilost se týká pouze jeho kořenů. Již kolem 5 °C se jeho růst zastavuje. V -2 °C listy namrzají. Při dlouhodobých mrazech namrzá a ztrácí i stonek, který obsahuje velké množství vody. Během tuhých mrazů poléhá k zemi a na přelomu měsíců dubna a května opět vyrazí z nových pupenů. 

Přes zimu je potřeba chránit jeho kořeny mulčem a co nejlépe zakryté. Poté můžete chránit i jeho nadzemní části – účinné je použití zimního zahradnického rouna. To, jak velká část rostliny se během zimy ztratí však záleží na jejím průběhu. Je však potřeba počítat s tím, že většina listů i horní část stonku mrazům podlehnou téměř stoprocentně. 

Při velmi tuhých zimách a nedostatečném krytí může celá rostlina vymrznout. Je třeba mít stále na paměti, že se přece jen jedná primárně o tropickou rostlinu

Jakmile začne banánovník růst, je nutné mu dopřát hodně vody a přiměřené hnojení

Rostliny potřebují také dostatek rozptýleného světlapůdu volíme lehčí propustnou. Rostliny můžeme i letnit.

V zimě omezujeme zálivku, která je jinak velmi vydatná

Číst víceShow less
Detaily produktu
1000715

Parametry

Výsev
Celoročně
Výška
200 a více cm
Stanoviště
Slunečné
Barva květů
Červená
Možnosti pěstování
Doma
Mrazuvzdornost
Ne
Vegetační doba
Trvalky
Odrůda
Nehybridní
Mohlo by se také hodit
97 Kč s DPH

Sirné knoty jsou určené k síření skladových prostor či nádob.

Jedná se o desinfekční postup, který ničí zárodky plísní a jiných mikroorganismů, což zajistí delší trvanlivost skladované úrody ve sklepích a nádobách.

Knoty mají vysokou účinnost a manipulace s nimi je jednoduchá

V balení naleznete 40 ks knotů o velikosti 18 x 2 cm.

173 Kč s DPH

Síran draselný je univerzální hnojivo, které neobsahuje chloridy a je tedy vhodný pro rostliny s citlivostí na chlor (např. ovocné stromy, brambory, košťálová zelenina a další).

Hnojivo je určeno k hnojení a přihnojování rostlin na podzim i na jaře

Hnojivo obsahuje množství síry a oxidu draslíku. Draslík zvyšuje mrazuvzdornost, a zároveň ovlivňuje i vodní režim rostlin.

Právě proto je síran draselný vhodným hnojivem pro brambory, které jsou na draslík náročnější.

283 Kč s DPH

Symbivit Bonsai je pomocný přípravek pro pěstování bonsaí, který je rostlinného původu. Funguje na bázi mykorhizy, kde se využívá pozitivních biostimulačních a biohnojivých účinků půdní houby Trichoderma harzianum a mykorhizy.

Jeho použitím tedy vznikne symbióza mezi kořeny rostlin a prospěšnými půdními houbami, jejichž vlákna se napojí na kořenový systém dané rostliny. Takto vzniklá mykorhiza umožní rostlině lepší dlouhodobější příjem vody a živin a efektivnější dodání.  Lze tak dosáhnout krásnějšího vzhledu a celkově i lepší vitality.

Mykorhizní houby rostlině obecně napomáhají k rozvoji kořenového systému, prodlužují vegetační dobu a zvyšují odolnost po jejich celý život.

Přípravek je vhodný do volné půdy, skleníků i fóliovníků.

Symbivit Bonsai je vhodný pro rostliny pěstované podobně jako bonsaj, některé listnaté stromy a keře a okrasné jehličnany.

166 Kč s DPH

Dusíkaté vápno je pomalu působící hnojivo, které dodává do půdy dusík. Hnojivo je určené zejména k dezinfekci půdy před výsadbou

Je vhodné k pěstování zeleniny, ovocných stromů, bobulovin, jahod a brambor. Využívá se také k urychlení zrání kompostu či pro obnovu trávníku

Dusíkaté vápno likviduje původce houbových chorob, hubí a odpuzuje škůdce, jako slimáky, háďátka, plže, ponravy a jiné. 

Je vhodné k bio pěstování.

138 Kč s DPH

Krystalické hnojivo na ovocné stromy je vodou beze zbytku rozpustné hnojivo určené k výživě všech druhů ovocných stromů (jabloň, hrušeň, broskvoň, atd.).

Díky vyváženému složení hlavních živin a mikroprvků, které jsou pro rostliny přítomny ve snadno přijatelné a vysoce účinné formě, poskytuje ovocným stromům vše potřebné k harmonickému vývoji a zdravému růstu.

355 Kč s DPH

Neudosan kontaktní přípravek proti škůdcům od firmy Neudorff je určen proti mšicím, sviluškám i molicím.

Je vhodný i k použití v bytech, kancelářích či jiných uzavřených prostorách.

Účinkuje pouze na ty škůdce, kteří jsou přípravkem zasažení. Působí jak na larvy, tak i na dospělce

Obsahuje přírodní mastné kyseliny, které se v přírodě rychle odbourávají

Jedná se o postřikový insekticidní přípravek z přírodních surovin proti škůdcům na okrasných rostlinách, dřevinách či zelenině. Je ve formě rozpustného koncentrátu

88 Kč s DPH

Gelové minerální hnojivo Bopon představuje vysoce účinnou metodu pro podporu zdravého vývoje a dozrávání plodů a také pro zajištění optimálního růstu rostlin.

Jeho gelová forma zajišťuje jednoduchou aplikaci a díky vyššímu obsahu draslíku a dusíku, které jsou esenciálními živinami pro rostliny, nabízí toto hnojivo vynikající výživové hodnoty.

Je vhodné pro použití u všech typů citrusových rostlin, což z něj činí ideální a univerzální řešení pro jejich péči.

Naposledy zobrazené
60 Kč s DPH

Banánovník Sikkism pochází ze severovýchodní Asie, kde sníh i zima nejsou tabu. Listy jsou velice zvláštní tím, že mají červený pruh.

Pokud chcete tuto rostlinu pěstovat venku na zahradě, a ne jako pokojovku, je dobré semínka zasít hned brzy z jara, kdy už je půda teplejší.

Květy této odrůdy jsou červené. Výška rostliny může být 4–6 m.

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se