
Kategorie
- BIO kvalita
-
Osiva zeleninyListová a kořenová zelenina
- Zelenina – sadba
- Sazenice
- Osiva rajčat
- Osiva paprik a chilli
- Osiva léčivek a bylinek
- Jahodník
- Osiva okrasných rostlin
- Cibuloviny
- Semínka na klíčkyVelký výběr
- Microgreen
- Osiva exotických plodů
- Osiva užitkových rostlin
- Osiva masožravek
-
Osiva stromů a keřů
- Osiva travních směsí
- KnihyNové!
- Speciální substráty
- Hnojiva a ochrana rostlin
- Pomůcky k pěstování
- Dárkové balíčky
- Přírodní produkty


BIO Mangold Lucullus - Beta vulgaris - bio...

BIO Letní zázrak - čajové sáčky - bio čaj...

BIO zahradničení - základní kurz - kniha - 1 ks

BIO Cizrna, čočka, pískavice - směs bio osiva...

Ředkev Francouzská snídaně - Raphanus sativus...
Agáve - Agave atrovirens - semena agáve - 7 ks
Agáve atrovirens je stále zelený sukulent. Velice dobře se mu daří na přímém slunci a není náročné na zálivku. Rostlina Agáve je vhodná pro ty z nás, kteří zapomínáme na pravidelnou zálivku. Rostlina Agáve nám "odpustí" naše zapomínání.
Rostlina Agáve atrovirens pochází původně z Mexika.
Jak si vypěstovat agáve ze semínka?
Semínka můžeme vysévat celoročně. Před výsevem je namočíme na 24 hodin do teplé vody a poté je vysejeme do hloubky 0,5 cm do předem spařeného substrátu. Můžeme zvolit buď substrát pro kaktusy nebo směs písku, štěrku a zahradnického substrátu. Na dno nádoby dáme dobrou drenáž. Doba klíčení je velmi nepravidelná, pohybuje se od 1 do 3 měsíců nebo déle. Ideální teplota by měla být kolem 25°C. Při klíčení udržujeme stále vlhký substrát. Stanoviště volíme slunečné, dobře chráněné. Rostlinu zaléváme až ve chvíli, kdy substrát úplně vyschne. Agáve jsou převážně odolné vůči mrazům, avšak i přesto je doporučujeme na zimu přemístit do chladné místnosti s teplotou od 5 do 8°C. Agáve totiž snese pouze suchou zimu.