×

Kategorie

Lotos indický růžový - Nelumbo nucifera - osivo lotosu - 2 ks

×

Lotos indický růžové barvy je půvabná rostlina pocházející z Orientu, kde sloužil více než 3000 let jako potrava nebo symbol tamních rituálů.

Říkalo se, že Buddha se narodil na lotosovém květu.

Semena lotosu jsou velká s průměrem asi 1 cm

Číst víceShow less
56 Kč s DPH
Skladem
Kód zboží:
1003560
Přidat k oblíbeným
Popis

Jak si vypěstovat lotos ze semínka?

Semena nejprve lehce narušíme, např. pilníkem a poté je namočíme na 24 hodin do vlažné vody, aby nabobtnala. Pokud nám nenabobtnají, celý proces opakujeme.

Ke klíčení potřebuje lotos vodu a vyšší stabilní teplotu, ideálně kolem 25 °C. Po nasazení prvních listů můžeme rostlinu přesunout na konečné, slunečné stanoviště do bahnité či štěrkové půdy do jezírka.

Jelikož se jedná o teplomilnou exotickou rostlinu, teplota nesmí klesnout pod 20 °C. V zimě dokáže lotos přezimovat při teplotě nad 10 °C.

Číst víceShow less
Detaily produktu
1003560

Parametry

Stanoviště
Slunečné
Barva květů
Růžová
Možnosti pěstování
Doma
Mrazuvzdornost
Ne
Odrůda
Nehybridní
Mohlo by se také hodit
430 Kč s DPH

BioExpert je biologický přípravek určený k zamezení tvorby nežádoucích řas a na pročištění vody.

Účinně rozkládá nečistoty organického původu, tím omezí živiny pro růst a tvorbu řas a likviduje zápach spojený s jejich výskytem.

Přípravek je neškodný pro vodní organismy a rostliny a je šetrný k životnímu prostředí, neboť neobsahuje žádné chemikálie.

Balení vystačí na 5 m3.

163 Kč s DPH

Hoštická rohovina je čistě přírodní organický produkt. Jako významný zdroj dusíku je vhodná ke všem plodinám, které mají na dusík zvýšený nárok.

Ekologicky příznivá forma dusíku zabraňuje hromadění zdraví škodlivých nitrátů v rostlinách a zamezuje znečištění spodních vod nežádoucími, toxicky působícími nitráty.

Výrazně ekologický charakter s jednoznačně pozitivním vlivem na životní prostředí je jednou z velkých předností tohoto hnojiva.

Hoštická rohovina je vhodná k výživě všech druhů rostlin (květiny, okrasné a ovocné keře, zelenina a další). Zvláště vhodná je ke hnojení vodních rostlin – neškodí vodním živočichům.

119 Kč s DPH

Cererit je univerzální kapalné hnojivo se stopovými prvky. Svým složením patří kapalný cererit ke komplexním hnojivům, zajišťující rostlinám všechny důležité živiny, potřebné pro jejich vývoj a růst.

Má široké použití při hnojení okrasných rostlin, ovoce, zeleniny a také balkónových a pokojových rostlin.

Podporuje zdravý růst rostlin a u květin i bohatou násadu květních poupat a následné kvetení. Obsahuje rychle a snadno přijatelné živiny.

6 Kč s DPH

Rašelinové květináčky jsou vhodné pro předpěstování rostlin a posléze přesazování z jednoho místa do druhého.

Napomáhají rostlině správně si zvyknout na nové místo a odstraňují šok z přesazení

Díky pěstování rostlin v těchto kelímcích se usnadňuje práce s odstraňováním plevelů či škůdců

Rozměr rašelinového květináče je 6 cm.

91 Kč s DPH

Cererit je univerzální kapalné hnojivo se stopovými prvky. Svým složením patří kapalný cererit ke komplexním hnojivům, zajišťující rostlinám všechny důležité živiny, potřebné pro jejich vývoj a růst.

Má široké použití při hnojení okrasných rostlin, ovoce, zeleniny také balkónových pokojových rostlin.

Podporuje zdravý růst rostlin a u květin i bohatou násadu květních poupat a následné kvetení. Obsahuje rychle a snadno přijatelné živiny.

27 Kč s DPH

Speciální substrát určený pro pěstování vodních rostlin. Jedná se o těžší substrát, vhodný k pěstování leknínů či lotusu.

Obsahuje vyšší obsah jílovitých částic a tím přispívá k lepšímu zásobení rostlin živinami.

Substrát pro vodní rostliny je vyrobený z rašeliny, kvalitního kompostu a jílu. Navíc je obohacen o základní živiny a stopové prvky.

62 Kč s DPH

Ibišek bahenní Nippon Rose F1 je trvalka, jejíž původ bychom našli v mokřadních oblastech Severní Ameriky. 

Odrůda vytváří nádherné a velké růžové květy, které mohou mít v průměru až 15 cm. Jsou lákadlem pro včely a jiný medonosný hmyz.

Výšky rostliny je přibližně 150–200 cm. Krásně vynikne jak na záhonku, tak i kterékoliv větší pěstební nádobě na balkoně či terase.

Rostlina je mrazuvzdorná (zvládne i teploty kolem -27 °C). Pro co nejoptimálnější růst ho doporučujeme přes zimu umístit do místnosti, kde je teplota ideálně nad bodem mrazu. 

Naposledy zobrazené

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se