×

Kategorie

Trávník na dosetí - osivo Kiepenkerl - směs - 10 kg

×

Travní osivo na dosetí je cíleně upravená směs vhodná na holá místa u starších trávníků. Výhodou je, že rychle klíčí a ve velmi krátké době vytváří hustý a odolný trávník.

velmi dobrou schopnost regenerace. Směs je univerzální, vhodná proto pro všechny typy trávníků. Jedná se o pomalu rostoucí travní směs.

Trávník vytlačuje plevel a mech. Navíc je velmi odolný proti opotřebení

Směs je vhodná pro 500 m2.

Číst víceShow less
3 656 Kč s DPH
Skladem
Kód zboží:
5000108
Přidat k oblíbeným
Popis

Jak si vypěstovat trávník ze semínka?

Jaro až podzim (duben–říjen), ideální teplota k výsevu je 10 °C. Před výsevem prokypřete půdu do hloubky a zbavte ji nežádoucího plevelu.

Po výsevu udusejte nebo uválcujte a po dobu 4 týdnů trávník pravidelně zalévejte. První sečení proveďte při výšce 5–8 cm po cca 4 týdnech. Trávník pravidelně hnojíme.

Složení směsi:

30 % Lolium perenne Rokade
25 % Lolium perenne Passion
22 % Lolium perenne Transate
13 % Poa pratensis Miracle
10 % Festuca rubra commutata Eurocrown
Složení komponentů se může během roku lišit a některé druhy trav mohou být nahrazeny jinými podobnými.
Číst víceShow less
Detaily produktu
5000108

Parametry

Výsev
Duben
Květen
Srpen
Září
Červen
Červenec
Říjen
Možnosti pěstování
Venku
Výrobce
Kiepenkerl
Velikost balení
10 kg
Druh travní směsi
Na dosev
Regenerační
Mohlo by se také hodit
234 Kč s DPH

Hoštické trávníkové hnojivo EXPERT s guánem je ideální volbou pro výživu všech trávníků. 

Toto čistě přírodní organické hnojivo je složeno z guána, fermentovaného drůbežího trusu i jiných organických materiálů (např. melasy).

Součástí jsou základní živiny NPK a a další stopové prvky z použitých materiálů. Hnojivo je vhodné pro pěstování v odvětví BIO pěstování plodin, jelikož neobsahuje průmyslově vyráběné složky

Obsahuje větší množství draslíku, proto ho lze použít i na podzimní hnojení. Příznivý vliv má zejména na trávníky v písčitých a na živiny chudších půdách.

Balení 2,5 kg vystačí cca na 25–31 m2 plochy.

261 Kč s DPH

Krystalické trávníkové hnojivo EXPERT 3 v 1 je vodou rozpustné hnojivo určené k výživě všech druhů trávníků.

Vyváženým složením hlavních živin (dusík, fosfor, draslík) a obsahem hořčíku a železa poskytuje vše potřebné pro výbornou kondici a zdravý vzhled trávníku.

Důležitým prvkem obsaženým v přípravku je železo, které má hlavní zásluhu na odstranění mechu z trávníku.

Díky obsaženému dusíku, který má příznivý vliv na růst trav, dochází k rychlejší regeneraci travního porostu a volná místa vzniklá po odstranění mechu jsou rychleji zapojena do základního porostu

Enzymy zajišťují mnohonásobně rychlejší rozklad travní plsti a výrazně tím zlepšují provzdušnění trávníku. Dále zlepšují příjem živin a vody. Trávník se díky tomu stává silnější a odolnější.

Živiny jsou přijímány listovou plochou ihned po zálivce a následně kořenovou soustavou.

186 Kč s DPH

Ledek vápenatý je minerální hnojivo, které má široké využití jak v zahradě, tak v zemědělské výrobě.

Je vhodné pro všechny plodiny a kutury (ovoce, zelenina, okrasné rostliny) s výjimkou rostlin vápnostřežných, jako jsou azalky, rododendrony, brusinky, kanadské borůvky a jiné.

Pro rychlý účinek provádíme přihnojování v průběhu vegetace postřikem na list. Pro zmírnění účinku kyselosti je využíván zvláště na kyselých půdách, kde se jeho vlastnosti projeví nejlépe.

Velice vhodný je také na hnojení všech druhů trávníků.

132 Kč s DPH

BoPon Mech Stop pro trávníky je vícesložkové minerální hnojivo vhodné k ošetřování trávníků s účinkem proti mechu

Speciální složení toho to produktu umožňuje zdravý přirozený růst trávníku a zároveň díky zvýšenému množství dusíku zamezuje růstu mechu.

Doporučujeme aplikovat preventivně 1 x za týden v dávce 30–50 g/m2.  

Novinka
372 Kč s DPH

Směs travního osiva Kiepenkerl Early Start je ideální volbou pro rané jarní setí a regeneraci trávníků po zimě.

Semena jsou schopna klíčit už při teplotě kolem 6 °C, což umožňuje zahájit výsev již od konce února.

Speciální povlak semen zajišťuje rovnoměrné klíčení a rozložení při výsevu, což výrazně usnadňuje celý proces setí a přispívá k rychlejšímu a efektivnějšímu výsledku. Povlak semen je obohacen o minerální látky, které podporují klíčení a následný zdravý růst trávníku. Díky tomu je trávník silnější a lépe odolává nepříznivým podmínkám.

V balení o hmotnosti 1 kg naleznete směs na pokrytí plochy až 35 m².

Novinka
540 Kč s DPH

Kiepenkerl Profi-Line dosevové perly představují inovativní řešení pro celoroční udržování a obnovu trávníku. Díky speciálně vybraným odrůdám trávy, které jsou součástí balení, získává trávník po setí intenzivní zelenou barvu a vynikající odolnost proti nepříznivým podmínkám.

Klíčovým prvkem, který odlišuje tyto dosevové perly od běžných trávníkových semen, je revoluční ochranný materiál obalující každé semínko. Ten má schopnost akumulovat vodu, čímž zajišťuje semínkům dostatečnou vlhkost během klíčení a dodává jim esenciální živiny, které podporují jejich zdravý růst.

Díky tomuto ochrannému obalu je zvýšena šance na úspěšné vyklíčení a rychlý růst trávníku. Materiál navíc umožňuje lepší vizuální kontrolu a rovnoměrné rozložení semen na ploše, což usnadňuje setí. Větší hmotnost obalených semen zase přispívá k jejich lepšímu spojení se zeminou a minimalizuje riziko ztráty semen vlivem větru nebo konzumace ptáky.

Doporučuje se provádět dosévání trávníku podle potřeby, ideálně třikrát až čtyřikrát do roka, což zabezpečí jeho stálou vitalitu a atraktivní vzhled.

Obsah balení o hmotnosti 1,5 kg pokryje až 50 m² plochy.

Naposledy zobrazené
3 656 Kč s DPH

Travní osivo na dosetí je cíleně upravená směs vhodná na holá místa u starších trávníků. Výhodou je, že rychle klíčí a ve velmi krátké době vytváří hustý a odolný trávník.

velmi dobrou schopnost regenerace. Směs je univerzální, vhodná proto pro všechny typy trávníků. Jedná se o pomalu rostoucí travní směs.

Trávník vytlačuje plevel a mech. Navíc je velmi odolný proti opotřebení

Směs je vhodná pro 500 m2.

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se