Kategorie
- Rajčata
- Papriky a chilli
- Zelenina a ovoceSemínka 1000 odrůd skladem
- Okrasné rostlinyČerstvé hlízy a cibulky jarních cibulovin!
- Sadba zeleninyČerstvé sazečky právě skladem!
- BIO kvalita
- Travní a luční směsi
- Léčivky a koření
- Klíčky a microgreen
- Exotické rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keře
- Pomůcky k pěstování
- Substráty, hnojiva a postřiky
- Knihy
- Dárkové balíčky a poukázky
Máta jablečná - Máta egyptská - Mentha...
Bazalka Siam Queen - Ocimum basilicum - osivo...
Růže velkokvětá červenobílá - Rosa -...
BIO Čočka směs - Kiepenkerl - bio osivo na...
Meloun cukrový Petit Gris de Rennes - Cucumis...
Tomatillo - Physalis ixocarpa - osivo tomatilla - 5 ks
Zboží již nemáme v nabídce, náhradu najdete zde: https://www.osiva-semena.cz/798-tomatillo-mochyne
Tomatillo - Verde Tomatillo
Tomatillo je oblíbená jednoletá odrůda, která vytváří plody uvnitř slupky. Svojí chutí připomíná angrešt.
Své uplatnění má hlavně v mexické kuchyni, přidává se do omáček.
Celkově dosahuje výšky kolem 70–120 cm. Plody jsou o průměru 5 cm, zelené barvy. V době zralosti se slupka sama odlupuje.
Doba zrání se pohybuje kolem 100 dní.
Jak si vypěstovat tomatilo ze semínka?
Semena tomatila si předpěstujeme doma od února do dubna. Ven přesazujeme v průběhu května, kdy již nehrozí ranní mrazíky. Vyséváme do hloubky 0,5 - 1 cm. Ideální teplota ke klíčení je 20°C, doba klíčení je přibližně 10 - 20 dní,. ale může být i delší. Rostlina potřebuje dostatek světla a tepla. Venkovní stanoviště by mělo slunečné, teplé a dobře chráněné před větrem. Doporučujeme používat spařený substrát pro rajčata a papriky.
Zboží již nemáme v nabídce, náhradu najdete zde: https://www.osiva-semena.cz/798-tomatillo-mochyne
Tomatillo - Verde Tomatillo
Tomatillo je oblíbená jednoletá odrůda, která vytváří plody uvnitř slupky. Svojí chutí připomíná angrešt.
Své uplatnění má hlavně v mexické kuchyni, přidává se do omáček.
Celkově dosahuje výšky kolem 70–120 cm. Plody jsou o průměru 5 cm, zelené barvy. V době zralosti se slupka sama odlupuje.
Doba zrání se pohybuje kolem 100 dní.