×

Kategorie

Cibule jarní Bílý Lisabon - Allium cepa - osivo cibule - 250 ks

×

Jedná se o tradiční bílou odrůdu cibule, která roste velmi rychle a navíc chutná dobře.

Dá se pěstovat již od konce zimy do pozdního léta, vždy ve 2–3 týdenním intervalu. Takto si dopřejete stále čerstvou úrodu vlastní cibule.

Semena jsou mořená.

Číst víceShow less
25 Kč s DPH
Skladem
Kód zboží:
1002612
Přidat k oblíbeným
Popis

Jak si vypěstovat cibuli ze semínka?

Výsev se provádí v průběhu zimních měsíců do skleníku nebo od dubna na venkovní záhon. Hloubka výsevu je 0,5–1 cm. Klíčení trvá 2–4 týdny (záleží na odrůdě a podmínkách pěstování). Ideální teplota ke klíčení je 12–18 ºC. Spon 25–30 x 10–15 cm

Stanoviště volíme teplé a slunečnépříp. polostín. Půda by měla být písčitohlinitá, dobře propustná humózní. Měla by být také neutrální nebo mírně zásaditá

Cibule vyžaduje dostatečnou závlahu, ale ne přílišné přemokření. Cibulím vyhovuje fosfor a draslíkhnojiva s dusíkem či chlorem nejsou vhodná

Sklízí v době, kdy porost z jedné třetiny až poloviny polehne (zpravidla koncem července). Sklizená cibule se nechává proschnout na záhoně nebo zavěšená ve svazcích. 

Skladujeme na chladném a suchém místě, s teplotou 0–2 ºC.

Číst víceShow less
Detaily produktu
1002612

Parametry

Výsev
Březen
Duben
Květen
Leden
Únor
Stanoviště
Polostín
Slunečné
Barva plodů
Bílá
Možnosti pěstování
Venku
BIO kvalita
Ne
Mrazuvzdornost
Ne
Odrůda
Nehybridní
Sklizeň
Květen
Srpen
Červen
Červenec
Ranost
Raná
Odrůda cibule
Jarní
Mohlo by se také hodit
114 Kč s DPH

Bacti ZH je ekologický bioaktivní přípravek, který podporuje zdraví a růst rostlin na záhonu. Díky svému složení nezanechává žádné chemické stopy.

Jdná se o směs půdních bakterií a vybrané mikrovýživy, která pomáhá rozkládat minerály v půdě, které se díky tomu stávají pro rostliny lépe využitelné. To se týká zejména fosforu, draslíku a železa.

Přípravek kromě podpory zdraví a růstu rostlin pomáhá vytlačovat z půdy patogeny a stimuluje tak odolnost rostlin proti houbovým a plísňovým chorobám.

Pravidelnou aplikací dochází k zesílení rostliny v nadzemních i podzemních částech a lepší a větší plodnosti

201 Kč s DPH

České organické hnojivo Hnojík je čistě přírodní, sypké hnojivo, které je vyrobeno z exkrementů moučných červů a zbytků jejich podestýlky. Hnojivo obsahuje cenné živiny a organické látky pro všechny fáze růstu rostlin.

Přípravek lze použít k přihnojení všech druhů rostlin, jak venkovních, tak i pokojových. Lze s ním prohnojit květinové záhony, stromy, keře i trávník. Je vhodný i pro přípravu půdy před výsadbou jahod, brambor, obilovin nebo také v ovocnářství, zelinářství a vinařství.

Hnojivo má mino jiné repelentní a uzdravovací účinky na napadené rostliny. Doporučuje se v kombinaci se svlečkou, díky čemuž bude mít rychlejší nástup účinku.

Hnojík se do půdy uvolňuje postupně. Díky organickému složení podporuje půdní život a tvorbu humusu. Obsahuje vyvážené množství N, P a K, které je dále přirozeně doplněno o vápník a magnesium.

Hodí se tako jako startér či urychlovač kompostu.

Jediné omezení pro použití hnojiva se týká orné půdy a to v době od výsevu nebo výsadby a následné sklizně. Toto opatření je z důvodu toho, aby nedošlo ke kontaminaci rostlin v zemědělském použití.

186 Kč s DPH

Algavit funguje jako přírodní stimulátor pro správný růst a vývoj rostlin.

Jedná se o pomocný přípravek ve formě rozpustného prášku z mořských řas. A je určen pro ošetřování rostlin v průběhu vegetační sezóny

Je vhodný pro použití při pěstování všech druhů zeleniny, balkónových, pokojových a jiných rostlin, i při údržbě trávníku.

Své místo si najde taktéž v zemědělství.

221 Kč s DPH

Symbivit univerzal je pomocný přípravek pro pěstování rostlin, který je rostlinného původu, jelikož využívá symbiotických, pozitivních, biostimulačních a biohnojivých účinků, které přináší spojení půdní houby Trichoderma harzianum a mykorhizy.

Při použití se mikroskopická vlákna půdních hub napojí na kořenový systém dané rostliny – vznikne tak symbióza mezi prospěšnými půdními houbami a kořeny rostlin. Takto vytvořená mykorhiza umožňuje lepší a dlouhodobý příjem vody a živin a jejich efektivnější dodání rostlinám. Touto přírodní cestou lze dosáhnout výnosnější úrody, krásnějších květů a celkově lepší vitality rostlin.

Obecně mykorhizní houby prodlužují vegetační dobu, rozvíjí kořenový systém rostliny a zvyšují odolnost rostlin po celý jejich život.

Symbivit Univerzal je vhodný pro většinu kvetoucích rostlin, pokojové rostliny, popínavé rostliny, zeleninu, ovocné stromy a některé stromy a keře.

Naopak není vhodný pro použití při pěstování orchidejí, azalky, vřesu, jehličnanů, rhododendronů, brukvovitých a merlíkovitých rostlin. 

Přípravek lze použít do volné půdy, skleníku i fóliovníku.

183 Kč s DPH

Wuxal SUS kalcium je kapalné hnojivo, které má široké možnosti využití. Je určené zejména na ovoce, zeleninu, okrasné rostliny či vinnou révu.

Používá se aplikací na list. Obsahuje stopové živiny v chelátové vazbě, které jsou rostlinami dobře přijímány.

Hnojivo obsahuje zejména vápník, dále také dusík a hořčík.

355 Kč s DPH

Neudosan kontaktní přípravek proti škůdcům od firmy Neudorff je určen proti mšicím, sviluškám i molicím.

Je vhodný i k použití v bytech, kancelářích či jiných uzavřených prostorách.

Účinkuje pouze na ty škůdce, kteří jsou přípravkem zasažení. Působí jak na larvy, tak i na dospělce

Obsahuje přírodní mastné kyseliny, které se v přírodě rychle odbourávají

Jedná se o postřikový insekticidní přípravek z přírodních surovin proti škůdcům na okrasných rostlinách, dřevinách či zelenině. Je ve formě rozpustného koncentrátu

152 Kč s DPH

Hnojivo Agro na cibule a česnek je vydatné organo-minerální vícesložkové hnojivo, které dodá cibulím, česnekům a okrasným cibulovinám potřebné živiny ve vyváženém poměru po dobu až 60 dní.

Kombinace organické a minerální složky zaručí, že hnojivo působí rychle a zároveň dlouhodobě. Je vhodné pro přihnojování rostlin pěstovaných v nádobách i ve volné půdě

Minerální složka zajistí zdravý růst cibulí a česneků, podpoří výraznější a pikantnější chuť a působí v půdě již během několika dnů po aplikaci.

Organická přírodní složka působí dlouhodobě až 60 dní, příznivě ovlivňuje vytváření humusu v půdě a tím zvyšuje její úrodnost, reguluje vodní režim rostlin a organická forma dusíku zabraňuje nežádoucímu přehnojení.

    Naposledy zobrazené

    Menu

    Menu

    Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

    Přihlásit se